Communicatieadviseur Acute Zorgnetwerk Noord Nederland

Afdeling

AZNN (Acute Zorgnetwerk Noord Nederland)

Werkomgeving

Door de vergrijzing, stijgende zorgvraag en het personeelstekort staat de zorg in Nederland onder druk. Om de acute zorg voor de inwoners van Noord-Nederland toegankelijk te houden moet deze zorg anders georganiseerd worden. Het AZNN maakt hiervoor plannen, met als belangrijkste speerpunten: versteviging van de samenwerking in de regio, kwaliteit & toegankelijkheid acute zorg, zorgcoördinatie, zorginnovatie & data, crisisbeheersing en opleiden trainen oefenen (OTO).

De speerpunten worden in 2023 uitgewerkt in programma’s. De adviseurs acute zorg van het AZNN hebben binnen de programma’s een coördinerende rol en samen zorgen zij voor verbinding met en samenhang tussen de programma’s.
Voor bureau AZNN zijn we op zoek naar een actieve, nieuwsgierige communicatieadviseur met visie, die zorgt dat ons verhaal gehoord wordt in de regio!

Werkzaamheden
- Je brengt de basis voor communicatie AZNN (intern en extern) op orde.
- Je zorgt ervoor dat adviseurs in hun dagelijkse werk optimaal worden gefaciliteerd zodat ze hun verantwoordelijkheid kunnen nemen in de communicatie vanuit hun inhoudelijke programma's.
- Je begint met het opstellen van een communicatieplan voor de strategische agenda 2023-2026, stelt op basis daarvan een jaarplan op (inclusief begroting) en bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de het plan.
- Je anticipeert op inhoudelijke mijlpalen en grijpt deze aan als communicatiemomenten.
- Je jaagt op nieuws, haalt verhalen op en schrijft teksten voor de website en online nieuwsbrieven.
- Je bent aanspreekpunt voor de pers.
- Je ontwikkelt een toolbox met communicatiemiddelen en stelt contentkalenders voor de verschillende programma’s op.
- Je gaat aan de slag met een doorontwikkeling van de online communicatie (o.a. de website) en doet voorstellen voor vernieuwing en verbetering.
- Je coördineert de communicatie rond evenementen; themabijeenkomsten en symposia.
- Je coördineert en begeleidt de ontwikkeling van communicatiemiddelen door externe partijen.
In de uitvoering van je werk, werk je nauw samen met de strategisch adviseur en stafondersteuner.

Functiebeschrijving

In situaties waar elke seconde telt, is goede samenwerking tussen verschillende zorgverleners van groot belang. Kennis van elkaars werkwijze en expertise is daarom essentieel. In het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) werken ziekenhuizen, ambulancediensten, huisartsen, GGD’en, GHOR, zorgverzekeraars, GGZ-organisaties, zorgbelangen, verloskundigen, apotheken, provincies en de VVT-sector daar met elkaar aan. Samen zorgen zij ervoor dat de acute patiënt zo snel mogelijk de best beschikbare kwaliteit van zorg ontvangt op de juiste plaats. Ook als er sprake is van een ramp of crisis.

Organisatie
Het bureau Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) versterkt en ondersteunt het noordelijk netwerk van (acute) zorgaanbieders. Door samenwerking tussen ketenpartners te stimuleren, een gezamenlijk opleidingsaanbod te bieden en de kwaliteit in de acute ketenzorg te borgen.

Wat vragen wij

Als adviseur herken jij jezelf in onderstaande eisen en eigenschappen:

- Je hebt een HBO -of WO-diploma in de richting van communicatie of marketing.
- Je hebt meerdere jaren werkervaring in de rol van communicatieadviseur, bij voorkeur in de zorg en/of in een complexe netwerkomgeving.
- Je hebt visie op communicatie en hebt de behoefte om aan te pakken.
- Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in communicatie-land.
- Communicatie is van iedereen, maar vooral van jou. Je pakt graag de regie, je ziet het werk liggen en kijkt vooruit.
- Je wilt weten wat er speelt, zowel intern als extern en je weet op een natuurlijke manier de verbinding te maken met je collega’s van het AZNN en je communicatie-collega's in de regio.
- Je bent een strategische denker en hebt het vermogen om het totaalbeeld te vertalen naar concrete acties.
- Je hebt een frisse en creatieve manier van schrijven.
- Je bent actief en ervaren met social media; je kent de verschillende mogelijkheden van de kanalen, en bent op de hoogte van de laatste social trends en niet bang om nieuwe dingen te proberen.

Wat bieden wij

Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij AZNN voor de duur van een jaar (32 uur per week), met uitzicht op een vast contract. Detachering vanuit de eigen organisatie behoort tot de mogelijkheden.

Het salaris bedraagt maximaal €5.088,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Mariska Visser telefoonnummer 06 2564 6315
m.visser@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 april 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier