Junior Academic Teacher, afdeling UCP

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Domein
Binnen het domein Academische opleidingen en Medische Vervolgopleidingen, zoeken we voor de bachelor Geneeskunde een junior academic teacher. De bachelor Geneeskunde is een boeiende werkomgeving waar je als junior academic teacher onder kundige begeleiding je BKO (Basis Kwalificatie Onderwijs) certificaat kunt behalen. Het Universitair Centrum Psychiatrie zoekt een basisarts met interesse in onderwijs, opleiding en wetenschappelijk onderzoek en in het vakgebied Psychiatrie. Het betreft een nieuwe functie waarbij flexibiliteit, creativiteit en assertiviteit belangrijke karaktereigenschappen zijn.


Jouw werkomgeving
Het Universitair Centrum Psychiatrie is hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer. Ons aanbod is klinisch en ambulant, met diverse specialisaties en samenwerkingen binnen en buiten het UMCG en de regio.
In 2023 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

Je levert als junior academic teacher een bijdrage aan het onderwijs van de bachelor Geneeskunde en dan met name gericht op het kleinschalige onderwijs zoals tutor- en coachgroepen ten aanzien van psychiatrie. Verder zul je verschillende senior docenten die actief zijn binnen de bachelor ondersteunen door onder andere studiehandleidingen te verbeteren, toetsvragen te maken etc. Deze werkzaamheden zijn divers en bieden een mooie basis om je te bekwamen in de competenties die nodig zijn voor het behalen van het BKO certificaat, te weten onderwijsontwikkeling, het verzorgen van onderwijs, het evalueren van onderwijs en het toetsen en beoordelen. Je wordt daarin begeleid door ervaren docenten/supervisoren zoals Anne van Lammeren (Programmaleider van de bachelor Geneeskunde), Anke van der Ploeg (course director semester 3.1) en Frank van Es, vervangend opleider psychiatrie.

Wat vragen wij

- Je hebt je geneeskunde opleiding afgerond en enige ervaring opgedaan in de psychiatrie.
- Je hebt interesse in onderwijs en opleiden.
- Je hebt - bij voorkeur - ervaring als studenttutor binnen de geneeskunde opleiding.
- Je bent flexibel, creatief en vindingrijk.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als Engels.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijk arbeidscontract voor 1 jaar van 0,8 - 1,0 fte (32 tot 40 uur per week) met ingang van 15 augustus of 1 september.
Het salaris bedraagt maximaal € 5.088,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor AIOS psychiatrie bestaat de mogelijkheid om de opleiding een jaar te onderbreken om deze functie te vervullen.
Tot slot krijg je als junior academic teacher een BKO-traject en een aanvullend scholingspakket aangeboden, waarmee je de gelegenheid krijgt je verder te bekwamen in didactische vaardigheden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Anne van Lammeren
a.m.d.n.van.lammeren@umcg.nl
Pauline Bakker
p.p.m.bakker@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier