Verpleegkundige Maag-, Darm- en Leverziekten

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Werkomgeving

Onze afdeling voor maag-, darm- en leverziekten (MDL) biedt specialistische medische en verpleegkundige zorg aan mensen met zeldzame, moeilijk te diagnosticeren en/of moeilijk te behandelen aandoeningen aan het spijsverteringskanaal. Wij zijn een van de drie academische centra in Nederland waar patiënten terecht kunnen voor een levertransplantatie. Samen met de abdominale chirurgie van het UMCG voeren we dunnedarm-transplantaties uit, als enige in Nederland. Onze patiënten komen dan ook uit heel Noordoost- Nederland en vaak van (ver) daarbuiten.

“De MDL is een breed specialisme, dat maakt je werk erg dynamisch. Je krijgt onder andere te maken met de zorg rondom lever- en dunne darmtransplantatie. Op de afdeling hangt een veilige werksfeer door de open houding en saamhorigheid onder de collega’s”, aldus Simone, senior verpleegkundige.

De afdeling C3VA heeft 30 bedden en wordt gerund door een team van verpleegkundigen, assistenten, artsen en medewerkers Medische Administratie. Er zijn ongeveer 40 verpleegkundigen werkzaam, waaronder regieverpleegkundigen, senior-verpleegkundigen, verpleegkundigen, stagiaires en leerlingen. De afdeling investeert veel tijd in training en opleiding van medewerkers om de kwaliteit van zorg te kunnen vergroten en waarborgen. De senior-verpleegkundigen hebben hier een belangrijke rol in; gedurende alle diensten is er een senior-verpleegkundige die collega’s ondersteunt, coacht en waarbij je terecht kan met vragen of voor een second-opinion.

We stimuleren verpleegkundig leiderschap actief door verpleegkundigen de ruimte te geven om deel te nemen aan onder meer het verpleegkundig platform, de verpleegkundige adviesraad of bijvoorbeeld de ondernemingsraad. Binnen de afdeling dagen we verpleegkundigen uit zich inhoudelijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld als ‘aandachtsvelder’ voor een specifiek thema.

Het team van C3VA
Het team van C3VA is een energiek team. Veel verpleegkundigen komen direct na de opleiding werken de afdeling en worden dan door de collega’s gecoacht en begeleid in hun groei tot ervaren verpleegkundige. Het team kijkt met een kritische blik naar de eigen werkwijze en draagt ideeën aan om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hiervoor zijn meerdere werkgroepen aanwezig met elk hun eigen expertisegebied.

Kernwaarden vanuit het team zijn samenwerking, feedback, kwaliteit, openheid & gezelligheid. Gelijkwaardige samenwerking van verpleegkundigen met artsen en andere zorgverleners en met de patiënt en diens naaste is cruciaal. Elkaar als teamgenoten vanuit wederzijds vertrouwen en respect aanspreken als het beter kan, hoort daarbij.

Functiebeschrijving

Op de afdeling MDL doe je ontzettend veel kennis op en ontwikkel je belangrijke verpleegkundige competenties. Je ziet veel verschillende patiëntengroepen en behandelingen. De patiëntenzorg is complex, patiënten zijn erg ziek en er speelt vaak meer dan alleen het ziektebeeld waar ze voor opgenomen zijn.
Ook ben je als verpleegkundige echt de schakel tussen de patiënt, de arts, de familie en de paramedici. Je hebt vaak veel op je bordje en vaak komt alles tegelijk. Hier moet je goed mee om kunnen gaan.

Wat het werken op de afdeling MDL interessant maak zijn o.a. de transplantaties, want die doen ze maar in een paar ziekenhuizen in Nederland. Geen dag is het zelfde; er is altijd afwisseling in de begeleiding van een patiënt en de onverwachte situaties die acuut handelen van jou vragen. Verder heb je naast de verpleegtechnische zorg veel aandacht voor de psychosociale zorg en begeleiding gedurende ziekte-/herstelperiode van de patiënt

Wat vragen wij

- Een MBO-V of HBO-V diploma, BIG geregistreerd.
- Je hebt ervaring opgedaan in een ziekenhuis.
- Je bent een gedreven en kritische verpleegkundige met een leergierige instelling, die het belangrijk vindt om zichzelf verder te ontwikkelen.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je bent bekwaam voor medisch- verpleegtechnische handelingen.
- Je hebt oog voor de patiënt en diens naasten en bent daarnaast een waardevol lid van het team.
- Het begeleiden en overdragen van kennis aan collega’s behoort tot de verantwoordelijkheden van de senior verpleegkundige.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een collegiaal team en werken op een afdeling die je de kans biedt om je in de breedte te ontwikkelen. Je krijgt een vast contract voor 24 - 36 uren per week op een leuke werkplek waarbij sfeer en samenwerking voorop staat.
Het salaris bedraagt maximaal € 3.896,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 4.144,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Ook heeft het UMCG heeft een aantrekkelijke cao á la carte waarin je onder andere extra verlofuren kunt kopen en gebruik kunt maken van fiscale regelingen zoals het fietsplan en de bedrijfsfitnessregeling.

Meer informatie
Je bent van harte welkom voor een rondleiding, dag meedraaien of een nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen.
- Ingrid Castellanos, hoofdverpleegkundige C3VA, telefoonnummer (050) 361 95 91;
- Regieverpleegkundigen van C3VA, telefoonnummer (050) 361 34 70.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 19 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier