Apothekersassistent niet- steriele en steriele bereidingen

Afdeling

Klinische Farmacie & Farmacologie

Werkomgeving

Binnen de unit Receptuur ben je verantwoordelijk voor het bereiden van geneesmiddelen die niet op de markt verkrijgbaar zijn voor patiënten in- en buiten het UMCG. Je onderhoudt contacten met artsen, verpleegkundigen en apotheken buiten het UMCG, om te zorgen dat de juiste medicijnen op tijd en op de juiste plek terecht komen. Daarnaast kun je meedenken over verbeteringen op de unit in het kader van veiligheid, efficiëntie en werkprocessen. Dit alles doe je met een groep van ongeveer 50 enthousiaste collega’s met allerlei achtergronden. Wie je ook bent, iedereen gaat goed met elkaar om.

De unit Receptuur is onderdeel van de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Die afdeling is verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg voor de patiënten van het UMCG, het farmacologie onderwijs voor het curriculum geneeskunde en het uitvoeren van onderzoek. Ze bevindt zich daarmee in het centrum van de academische geneeskunde en topklinische zorg. Binnen KFF worden alle onderdelen van de ziekenhuisfarmacie in de volle breedte beoefend en worden diverse onderzoekslijnen samen met klinische afdelingen uitgevoerd en ondersteund. Op de unit Receptuur wordt gewerkt binnen de kaders van kwaliteitsnorm GMP(z).

Functiebeschrijving

- (aseptisch) bereiden van medicijnen. Van capsules en zetpillen tot morfinecassettes en totale parenterale voedingen en alles daar tussenin;
- administratieve taken; medicatieaanvragen inplannen en voorbereiden;
- verrichten van bereikbaarheidsdiensten;
- onderhouden van contacten met apothekersassistenten, farmaceutisch medewerkers, artsen, verpleegkundigen en apothekers;
- deelname aan projecten binnen de unit.

Wat vragen wij

- Je hebt een diploma Apothekersassistent.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met (aseptische) bereidingen en ervaring met GMP(-z).
- Je beschikt over uitstekende sociale en communicatie vaardigheden. Je bent in staat om op de juiste momenten de juiste taal te gebruiken om je boodschap over te brengen.
- Je zoekt proactief naar informatie en weet informatie duidelijk over te brengen aan anderen.
- Je bent stressbestendig en weet op hectische momenten de rust te bewaren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Uitdagend werk in een inspirerende omgeving met een leuke groep collega’s.
Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (24-36 uur per week), met uitzicht op een vast contract. Het salaris bedraagt maximaal €3.302,- bruto per maand (schaal 6), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jouke Feddema telefoonnummer (050) 361 4142

Dr. Marina Maurer telefoonnummer (050) 361 4071

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 20 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier