Student voor database interface verzameling acute “big data” op de SEH UMCG

Afdeling

Verloskundige Stadspraktijk

Werkomgeving

Je begint met inlezen in geldende wet- en regelgeving, in het bijzonder de AVG, het bestuderen van het protocol en reglement van Acutelines en je bespreekt met de opdrachtgever de toekomstvisie van Acutelines. Je krijgt een introductie in het huidige ontwerp van de databasestructuur, welke je analyseert om suggesties voor verbetering te identificeren. In samenwerking met de technisch ontwikkelaar van Acutelines werk je vervolgens aan het ontwikkelen van een applicatie om data uit verschillende bronnen, conform wet- en regelgeving, te kunnen combineren en in één interface uit te kunnen lezen.

Functiebeschrijving

Bij een acute aandoening verslechtert de gezondheid van de patiënt snel en onverwacht en dit kan ernstig en gevaarlijk zijn. Deze patiënten komen vaak op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het UMCG. Acutelines is een onderzoeksgroep die gegevens van deze patiënten verzameld in een bio-databank. Hierin bewaren we gegevens over de gezondheid van patiënten en biomaterialen, zoals bloed, urine en ontlasting. Ook maken we gebruik van wearables waarin we de gezondheidstoestand van de patiënt nauwkeurig monitoren. Het doel van de data- en biobank Acutelines is om acute aandoeningen beter te kunnen herkennen, behandelen en voorkomen. Ook willen we meer weten over de gevolgen van een acute aandoening. De verzamelde gegevens en het lichaamsmateriaal zijn heel waardevol voor wetenschappelijk onderzoek over de acute geneeskunde. Om al deze data bijeen te brengen, maken we gebruik van een team onderzoekers die gegevens invoeren, gecombineerd met directe invoer door de deelnemer in (digitale) vragenlijsten. Deze gegevens combineren we vervolgens met informatie uit het patiëntdossier in het ziekenhuis, bij de ambulance, de huisarts en de apotheek. Gegevens over lange termijnuitkomsten gaan we uit centrale registers halen. Voor Acutelines is het essentieel dat we al deze bronnen correct aan elkaar kunnen koppelen.

We willen daarom de databasestructuur van Acutelines verder ontwikkelen, met als doel:
(1) data eenvoudig beschikbaar maken voor onderzoekers, waarbij we door één interface data uit de verschillende bronnen kunnen raadplegen om rapportages te genereren; (2) data uit verschillende interne en externe bronnen geautomatiseerd te combineren, al dan niet via een trusted third party (TTP); (3) gegevens te kunnen koppelen op basis van een unieke combinatie van op zichzelf niet-identificeerbare gegevens; (4) in real-time inzicht krijgen in de geïncludeerde populatie en beschikbare data.

Wat vragen wij

- Je volgt een MBO/HBO opleiding, zoals ICT, informatica of databaseontwikkeling.
- Naast kennis van moderne programmeertalen ben je ervaren in het werken met SQL-databases.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.

Wat bieden wij

- stageovereenkomst met het UMCG;
- goede begeleiding in het UMCG;
- inbedding het acute wetenschappelijke onderzoek (o.a. Acutelines, zie acutelines.umcg.nl) ;
- wetenschappelijke werkomgeving;
- mogelijkheid om afstudeeronderzoek te verrichten binnen bovenstaand project;
- vaste werkplek op kantoor van Acutelines, voorzien van een pc.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier