ANIOS Nefrologie/Niertransplantatie

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ligt in de binnenstad van Groningen en heeft ca.13.000 medewerkers, werkend in kleine teams. Het UMCG heeft een belangrijke taak en positie als kennisorganisatie. Er is sprake van een nauwe samenhang en wisselwerking tussen de kerntaken (medisch) onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en opleidingen. Het UMCG voert een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Het UMCG beschikt over alle erkende RGS-opleidingen. Op onze afdeling Nefrologie/Niertransplantatie zijn diverse internisten in opleiding en ook nefrologen in opleiding werkzaam.

De afdeling Nefrologie is een expertisecentrum op het gebied van niertransplantatie, vasculitis en cystenieren en er vindt onderzoek plaats op deze en andere terreinen. Het UMCG werkt binnen de nefrologie samen met alle andere opleidingsziekenhuizen in Noordoost-Nederland. De afdeling Nefrologie werkt samen met diverse specialismen en verzorgt ook de nierfunctievervangende therapie op de Intensive Care. De verpleegafdeling Nefrologie/Niertransplantatie heeft 28 bedden en er is een (poli)klinische dialyse-afdeling. Er vinden per jaar ongeveer 150-180 niertransplantaties plaats. Het werken als ANIOS biedt een goede gelegenheid ervaring op te doen binnen de interne geneeskunde en is in het verleden een goede voorbereiding op een opleidingsplaats gebleken.

Functiebeschrijving

- Je werkt na een korte inwerkperiode zelfstandig op de verpleegafdeling onder supervisie van een nefroloog, dit kan zowel binnen de algemene nefrologie als de niertransplantatie zijn.
- Je wordt betrokken bij de begeleiding van M1 coassistenten.
- Je kunt deelnemen aan het dagelijks onderwijs voor internisten (i.o.).
- Je bent aanwezig bij diverse (multidisciplinaire) besprekingen en overdrachten.
- Je hoeft geen diensten te doen.

Wat vragen wij

- Je bent een enthousiaste, afgestudeerde basisarts met belangstelling voor de interne geneeskunde en nefrologie.
- Je werkt bij voorkeur fulltime (38 uur per week).
- Start in overleg, bij voorkeur zo snel mogelijk
- Je bent voor 6 maanden beschikbaar, liefst langer.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst (38 uur per week) voor de duur van tenminste 6 maanden met mogelijkheid op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal €5.544,- bruto per maand (schaal 11A), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG bied je, samen met de andere opleidingsinstellingen binnen de OORNO, een start van je loopbaan in Noord- en Oost-Nederland. Bekijk alle mogelijkheden via de website

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Margriet de Jong telefoonnummer (050) 361 2955 (via secretariaat)
m.f.c.de.jong@umcg.nl
dr. Esther Meijer telefoonnummer (050) 361 2955 (via secretariaat)
esther.meijer@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier