AIOS voor de opleiding tot orthopedisch chirurg

Afdeling

Orthopedie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vormt samen met de opleidingsziekenhuizen van Noordoost-Nederland (OOR Noord- en Oost-Nederland) de grootste opleidingsregio in Nederland en verzorgt alle erkende medisch specialistische opleidingen volgens de nieuwste curricula. Voor het specialisme orthopedie zijn er per jaar vijf opleidingsplaatsen beschikbaar in OOR-Noord- en Oost-Nederland.
De afdeling Orthopedie van het UMCG is voor de opleiding Orthopedie geaffilieerd met de ziekenhuizen in Leeuwarden, Zwolle, Deventer, Enschede en het Martini Ziekenhuis in Groningen. De sfeer binnen onze opleidingsregio is te omschrijven als serieus, hard werkend en korte lijntjes met ruimte voor opleidingsassistenten tot relevante zelfontplooiing, onderwijs en verdieping. Een team gevoel is belangrijk, want er zijn diverse teams waarbinnen je werkzaam bent. Of het een afdeling, de operatiekamer, een poli of de eerste hulp is, het personeel is ingespeeld op opleidingsassistenten en vormen een bron van informatie voor wie wil leren.
Ondanks de grootte van de opleidingsregio is niet alleen de samenwerking binnen de orthopedie stevig verankerd, ook de relatie met andere specialismen kenmerkt zich in de praktijk door een probleem georiënteerde instelling waarbij een patiënt nog steeds centraal staat.

Binnen het rooster is er altijd 24/7 een supervisor beschikbaar en dan ook echt beschikbaar!

Functiebeschrijving

Als assistent in opleiding tot orthopedisch chirurg draai je mee onder supervisie van een orthopedisch chirurg. Afhankelijk van je ervaringen kun je de opleiding zien als een geformaliseerde meester gezel situatie waarin je vaardigheden aangeleerd worden, variërend van klinisch lichamelijk onderzoek, trauma opvang en operaties. In het leer traject is er bij ons voldoende vertrouwen om ook zelfstandig je vaardigheden in praktijk te brengen.

De opleiding
De opleiding tot medisch specialist orthopedisch chirurg is tweeledig. Een vooropleiding bij de algemene heelkunde (fulltime voor de duur van anderhalf jaar) waarna het orthopedisch deel zal vervolgen. Onze voorkeur heeft om de opleiding Orthopedie aan te bieden voor 0,8 fte waarmee de duur op vijf en een half jaar komt. Daarvan uitgaande wordt minstens twee jaar van de opleiding gevolgd in het UMCG (U-opleiding). In het opleidingscurriculum zijn gedurende het laatste half jaar van de opleiding verdiepingsstages mogelijk in de geaffilieerde ziekenhuizen, als aan de basiskwalificaties (EPA) van de orthopedie is voldaan. Dit moment is dusdanig gekozen om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van verworven kennis en ervaring in deze laatste fasen van de opleiding als voorbereiding op het werk als medisch specialist, eventueel met extra specialisatie. Daarnaast bieden de verschillende leerhuizen ruimschoots mogelijkheden voor het behalen van niet klinische EPA’s (Organisatie; Onderwijs; Opleiding; Leiderschap; Onderzoek) waar we veel waarden aan hechten dat dit ook goed gebeurd.

Wat vragen wij

- Bewezen belangstelling voor en affiniteit met het specialisme orthopedie.
- Een basisarts diploma.
- Inschrijving in het BIG-register.
- Vaccinatie tegen Hepatitis B (Het UMCG kan hier in voorzien).
- Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- Een opleidingsplaats en arbeidsovereenkomst in de ROGO-NoordOost, met voor iedere AIOS een individueel opleidingsbudget.
- Een opleiding Orthopedie in 80% deeltijd, waarin voldoende ruimte is voor voldoende persoonlijke ontwikkeling.
- We bieden per jaar vijf opleidingsplaatsen aan.
- Een opleidingstraject wat bestaat uit een perifeer en een academisch deel waarvoor je wordt ingedeeld en een contract aangeboden krijgt.
- De opleiding tot orthopedisch chirurg in de ROGO-NoordOost heeft een goede naam en een brede exposure aan niet alleen aantallen ingrepen maar ook uiteenlopende ziektebeelden waar ruimschoots ervaring in opgedaan kan worden in de verschillende clusters.

Bij het UMCG zijn de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Je salaris bedraagt maximaal € 5.544,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

Klik op onderstaande links voor meer informatie over de opleiding en het vakgebied:
Vereniging Orthopaedische Chirurgische Assistenten
Nederlandse Orthopaedische Vereniging
Opleidingsplan
OOR NO

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Joris J.W. Ploegmakers telefoonnummer (050) 361 2802

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 19 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier