Fysiotherapeut Centrum voor Revalidatie (Chronisch zieken: Hartrevalidatie)

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

In het UMCG Centrum voor Revalidatie revalideren volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking als gevolg van een ongeluk, ziekte of aangeboren aandoening. Hun doel is zo zelfstandig mogelijk te leven. Patiënten komen naar het centrum met complexe hulpvragen op medisch, lichamelijk, psychosociaal en arbeidskundig gebied. Vanuit de laatste wetenschappelijke kennis en met de modernste apparatuur werken 650 collega’s nauw met elkaar samen om de best mogelijke zorg te bieden. Altijd om de patiënt te ondersteunen in het behalen van zijn of haar persoonlijke doelen. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan hoog in het vaandel.

Het centrum bestaat uit locatie Beatrixoord in Haren en de polikliniek Revalidatiegeneeskunde in Groningen. In het centrum vinden zowel klinische als poliklinische revalidatiebehandelingen plaats voor patiënten met hart- en longziekten en aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde, zoals dwarslaesies, amputaties en niet aangeboren hersenletsel.

Het Centrum voor Revalidatie werkt nauw samen met de medische afdelingen Revalidatiegeneeskunde, Longgeneeskunde, Endocrinologie en Cardiologie op het gebied van behandeling, onderzoek en onderwijs. Ook is er nauwe samenwerking met andere ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

Binnen het cluster Chronisch Zieken, Hartrevalidatie revalideren patiënten, zowel klinisch als poliklinisch, met verschillende mogelijke hartaandoeningen. De behandeling is interdisciplinair vanuit een behandelteam met verschillende disciplines, waarbij naast de somatische stoornissen ook de psychosociale aspecten aandacht krijgen. Daarnaast maakt de fysiotherapeut deel uit van de vakgroep fysiotherapie. Van medewerkers wordt verwacht dat ze breed inzetbaar zijn en niet alleen werkzaamheden voor één specifiek team uitvoeren. Dit betekent dat je werkzaam kunt zijn in verschillende teams binnen het cluster chronisch zieken. Waarbij de Hartrevalidatie in eerste instantie de thuisbasis is.

Functiebeschrijving

- Je onderzoekt, behandelt en rapporteert over klinische en poliklinische patiënten.
- Je neemt deel aan het interdisciplinaire patiëntenoverleg en andere relevante overlegvormen.
- Je draagt bij aan een goede taakverdeling en bedrijfsvoering.
- Je durft verantwoordelijkheid te nemen in de behandeling van de patiënt en deze uit te dragen naar het team.

Wat vragen wij

- Je geeft patiënten het gevoel dat ze welkom zijn en gewaardeerd worden, vanuit de UMCG-visie ‘Zie de mens’.
- Je communiceert begrijpelijk en nodigt de patiënt uit tot actieve participatie bij zijn of haar revalidatie.
- Je werkt met patiënten en collega’s samen vanuit een positieve en professionele grondhouding.
- Je bent in het bezit van een HBO-diploma Fysiotherapie en bent BIG geregistreerd.
- Je hebt affiniteit met de bovengenoemde diagnosegroep.
- Relevante werkervaring met individuele en groepsbehandelingen zijn een pre.
- Je hebt een initiatiefrijke en flexibele instelling met betrekking tot mensen, veranderingen en dienstrooster en je bent er in ieder geval op maandag woensdag en vrijdag.
- Je kunt je omgeving inspireren en als teamspeler initiatieven nemen.
- Je kunt zowel zelfstandig als in interdisciplinair teamverband werken.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract (0 uren) t/m 31 december 2023 (mogelijkheid tot een jaar), bij goed functioneren en voldoende formatieruimte kan het contract daarna worden verlengd. In de maanden april t/m augustus werk je rond de 30 uur per week, maar het kan ook voorkomen dat er minder uren voor je beschikbaar zijn. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

Het salaris bedraagt maximaal € 5.069,- bruto per maand (schaal 9M), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Dieuwke van der Linde
d.h.van.der.linde@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 9 februari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier