(Technisch Geneeskundige) Promovendus

Afdeling

Medische Oncologie

Werkomgeving

Binnen dit project worden data uit een lopende studie gebruikt waarin patiënten met een gemetastaseerd melanoom behandeld worden met immune checkpoint remmers. Er zal onderzocht worden of er op conventionele beeldvorming met CT of meer experimentele PET scans eigenschappen te vinden zijn die geassocieerd zijn met een respons op deze behandeling. We zullen kijken naar conventionele manieren van beoordeling van de beeldvorming, maar ook trachten artificiële intelligentie te gebruiken. Er zijn op dit moment weinig bekende voorspellers voor een tumorrespons op immunotherapie en het doel op langere termijn is het vinden van kenmerken op verschillende beeldvormende technieken die kunnen voorspellen wie de meeste kans heeft om op deze therapie te reageren.

Functiebeschrijving
Voor deze positie zoeken wij een ambitieuze arts of technisch geneeskundige. Door een verbindende factor tussen de kliniek en beeldvormende specialismen te zijn draag je bij aan het verbeteren van de zorg voor patiënten met kanker. Je participeert in het begeleiden van patiënten die in deze studie (gaan) participeren. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en past goed binnen de huidige research groep.

Het betreft een functie voor de periode van 3-4 jaar en het onderzoek moet leiden tot een proefschrift.

Functiebeschrijving

Het onderzoek vindt plaats binnen het Cancer Research Center Groningen. Een belangrijk speerpunt van de afdeling Medische Oncologie is het in kaart brengen van het immuunsysteem met beeldvormende technieken zoals positron emissie tomografie (PET) om daarmee patiënten beter te kunnen selecteren voor behandeling met therapieën die het immuunsysteem moduleren. Naast PET scans verzamelen we in het kader van verschillende studies ook diagnostische CT’s en klinische data.

Wat vragen wij

- Je kunt zowel zelfstandig als in een teamverband werken en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Je bent arts of technisch geneeskundige.
- Je bent verantwoordelijk voor het beheer, inrichting en onderhoud van de database met patiëntengegevens.
- Je hebt bij voorkeur enige affiniteit / ervaring met beeldvormende technieken.
- Je hebt affiniteit / ervaring met het werken met databases.
- Je levert een bijdrage aan het werken volgens kwaliteitsrichtlijnen.
- Je participeert in diagnostiek-gerelateerd translationeel klinisch onderzoek.
- Je hebt een flexibele werkhouding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding, vooralsnog voor een jaar. Na één jaar vindt een beoordeling plaats waarna vastgesteld wordt of er uitzicht is op afronding van het promotieonderzoek in de daaropvolgende jaren. De arbeidsovereenkomst dient te worden afgesloten met een dissertatie.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.789,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 3.536,- bruto per maand (schaal PRO) in het laatste (4e) jaar, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie
Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

- Dr. Derk Jan de Groot, medisch oncoloog, e-mailadres: d.j.a.de.groot@umcg.nl
- Dr. Rudolf Fehrmann Fehrmann, medisch oncoloog, e-mailadres: r.s.n.fehrmann@umcg.nl
- Prof. Liesbeth de Vries, medisch oncoloog, e-mailadres: e.g.e.de.vries@umcg.nl

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 8 februari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier