Docent Acute Zorg

Afdeling

Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO)

Werkomgeving

Het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) is het Instituut van het UMCG dat zich richt op de professionele en persoonlijke ontwikkeling en opleiding van studenten en (toekomstige) medewerkers in de zorg. Vanuit de domeinen Onderwijs en Opleiden verzorgen we een breed aanbod aan opleidingen, bij- en nascholingen en trainingen en bieden we advies en begeleiding bij de innovatie van opleidingen en overige leer- en ontwikkeltrajecten.

Domein Opleiden | Team Opleidingen - Cluster Acute Zorg
De afdeling (verpleegkundige) Vervolgopleidingen verzorgt leermateriaal en onderwijs om bekwaam te worden en te blijven in gespecialiseerde zorg. De teams Moeder en kind, Langdurige Zorg, Operatieve Zorg en Acute Zorg verzorgen dit aanbod om vertrouwd te worden verklaard voor CZO erkende EPA’s en opleidingen, maar ook voor bij- en nascholing van zorgprofessionals en maatwerkoplossingen. Ons primaire doel ligt in de kwaliteit van de acute zorg en het leren wat daarvoor nodig is. Ons doel hierbij is om voor onze klanten een gepast, effectief en motiverend aanbod te maken voor het opleiden van zorgprofessionals in de Acute Zorg. Dat is nuttig en mooi werk, waarbij je gebruik maakt van je vakkennis op het gebied van zorg in je rol als leerdeskundige voor zorgprofessionals. Als gevolg van het verschuiven van werkzaamheden is er behoefte aan aanvulling van ons team docenten Acute Zorg.

Functiebeschrijving

Je geeft les in generieke en specifieke onderwijsonderdelen binnen het vervolgonderwijs voor de Acute Zorg. Daarbij maak je aanvankelijk alleen gebruik van bestaande lesontwerpen. Als je enige ervaring hiermee hebt opgedaan help je ook bij het vormgeven van toetsing, begeleiding van studenten in het theoretisch deel en het schrijven van onderwijsmateriaal. Het lesgeven vindt gedeeltelijk fysiek, gedeeltelijk op afstand plaats. De lessen betreffen onthouden, begrijpen, maar vooral integreren en toepassen van vakkennis. Ook practica en trainingen horen daarbij. Je werkt in het klaslokaal, in het Skills Center van het UMCG, in een digitale lesplaats of een kantoor van het WIOO. Nadat je bent ingewerkt bestaat de mogelijkheid een gedeelte van het werk thuis te doen. Naast je zorginhoudelijke deskundigheid ben je of wordt je: docent. Om thuis te raken in de functie en binnen onze organisatie krijg je een collega als begeleider, word je ingewerkt en krijg je een korte cursus Train the Teacher aangeboden. Verdere verdieping van het onderwijsvak en het behalen van een onderwijsbevoegdheid kan na enige tijd in overleg worden gefaciliteerd. Je werkt in een team van ongeveer 17 docenten, allen afkomstig uit, of aan het werk in de Acute Zorg praktijk.

Wat vragen wij

- Je bent actueel bekwaam als verpleegkundige in de Acute Zorg (IC, SEH, CCU, Recovery of Ambulancezorg) en hebt aantoonbare affiniteit met leren en onderwijs.
- Je bent enthousiasmerend en goed in staat om verwachtingen ten aanzien van leren en presteren over te brengen.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
- Je stemt je bijdrage af op een gezamenlijk teamprestatie.
- Je bezit bij voorkeur een eerste- of tweedegraads docentenopleiding, of een andere relevante beroepsopleiding op HBO-niveau. Of je bent bereid deze te zijner tijd (in geval van een vast contract te gaan volgen.

Let op: ook zonder docentenopleiding kun je reageren!

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden je een uitdagende baan in een professionele en lerende werkomgeving. Je krijgt een vast contract voor ongeveer 18 uur per week, een andere omvang is bespreekbaar. Het salaris bedraagt maximaal € 4.632,- bruto per maand (schaal 9 alsmede een toelage van 6,3%), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Durk Dijkstra
d.dijkstra@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 23 februari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier