Medewerker medische administratie A specialisme Reumatologie & Klinische Immunio

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 13.000 medewerkers werken samen aan zorg, onderzoek, opleiding en onderwijs met als gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.
De polikliniek Long-systeemziekten bevindt zich op Fonteinstraat 13 en bestaat uit de poliklinieken longziekten, reumatologie, klinische immunologie, systeemziekten en allergologie. Tevens maken het functiecentrum longziekten en allergologie en een van de prikpoli’s gebruik van deze locatie.
De patiëntenpopulatie bestaat voor het merendeel uit chronisch zieke patiënten. Binnen de afdeling Reumatologie en Klinische Immunologie werken we met ziekte specifieke spreekuren daardoor heb je korte lijntje met de artsen. Lijkt je het leuk om regie te kunnen voeren in het werk dan is dit je kans.

Functiebeschrijving

Als medewerker Medische Administratie A ben jij een onmisbare schakel in het zorgproces van de patiënt. Zonder jou en jouw collega’s is het onmogelijk om goede zorg te leveren. Jullie zorgen er namelijk voor dat de patiënt zo goed mogelijk door het zorgproces wordt begeleid.
Dagelijks houd jij je bezig met het te woord staan van patiënten en bezoekers, afwisselend aan de balie of aan de telefoon. Je checkt EPD (Elektronisch Patiënten Dossier), bewaakt de mailbox en plant afspraken. Ook bereid je het spreekuur of een opname voor door ervoor te zorgen dat alle gegevens die de zorgverlener nodig heeft, compleet zijn. Je hebt hiervoor regelmatig contact met andere afdelingen of ziekenhuizen. Verder houd jij je de patiëntadministratie op orde en draag je zorg voor interne en externe medische correspondentie.

Belangrijke competenties zijn:
- Je kunt je verplaatsen in zowel de belangen van de patiënt als die van de organisatie. Goede contactuele en communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar.
- Accuraat werken zit in je aard en goed overzicht hebben vind je een vereiste voor je werk.
- Je bent initiatiefrijk. Als er zaken geregeld of uitgezocht moeten worden, ga je hier achteraan.
- Je kunt flexibel meebewegen in een soms stressvolle omgeving.
- Microsoft Office kent voor jou geen geheimen en werken met EPD, ons digitale patiënten systeem, heb je zo in de vingers.

Wat vragen wij

- Minimaal MBO-4 werk en denkniveau;
- Kennis van de medische terminologie/medische administratie;
- Een representatieve klantvriendelijke medewerker die zowel in teamverband als zelfstandig kan werken;
- Een medewerker die meedenkt over de werkprocessen en met verbetervoorstellen komt;
- Affiniteit en/of ervaring met planningswerkzaamheden;
- Iniatiefrijk en proactieve persoonlijkheid;
- Ervaring met verschillende systemen en software, zoals EPD, Word, Outlook, Excel;
- Flexibele inzetbaarheid binnen de afdeling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden je een contract voor een jaar, met uitzicht op een vast contract voor 24 uur per week. Het is een afwisselende baan op een leuke werkplek waarbij sfeer en samenwerking voorop staat. Een goed inwerktraject verzorgt door jouw collega’s binnen de Medische Administratie. Zij nemen jou mee in het dagelijkse werkproces en leren jou hoe je de spil van de afdeling wordt. Je salaris bedraagt maximaal €3.302,- bruto per maand (schaal 6), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Willy de Vries telefoonnummer 06 5525 7981

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 februari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier