(Senior) Verpleegkundige afdeling Hematologie

Afdeling

Hematologie

Werkomgeving

Vanwege de toenemende vraag naar hematologische zorg in combinatie met doorontwikkeling van behandelmethodes zoeken we voor de verpleegafdelingen E2 en D1 nieuwe collega’s. Op beide afdelingen werken bevlogen en leergierige collega’s. De sfeer is gemoedelijk en er wordt nauw met elkaar samengewerkt, ook met de overige zorgfaciliteiten binnen het Comprehensive Cancer Center (CCC), zoals het Dagcentrum. Er is ruimte voor humor en iedereen steunt elkaar, ook in heftige situaties.

Verpleegafdeling E2 heeft 27 bedden en verpleegafdeling D1 heeft 16 bedden. Beide afdelingen zijn een hematologische Intensive Care en bieden intensieve zorg aan patiënten met complexe hematologische ziekten. Op jaarbasis worden ongeveer 90 autologe en 90 allogene stamceltransplantaties verricht met verwante en onverwante donoren en CAR-T celtherapie. In verband met de toenemende behoefte aan flexibiliteit streeft het CCC op termijn naar verpleegkundigen die voor meerdere specialismen/verpleegafdelingen inzetbaar zijn.
Klik hier voor meer informatie over de afdeling Hematologie.

“Je werkt in principe in een vast team op een vaste afdeling, maar er vindt wel uitwisseling plaats tussen de verpleegafdelingen D1 en E2. We kunnen als verpleegkundigen veel van elkaar leren en helpen elkaar bij ziekte of zorgzwaarte. Die back-up is heel prettig om te hebben.”
Femke, regieverpleegkundige verpleegafdeling D1


Lees hier het hele verhaal van Femke.

Functiebeschrijving

Als verpleegkundige Hematologie zorg je voor patiënten met een hemato/oncologische aandoening, zoals leukemie, maligne lymfomen of multiple myeloom. Je zorgt ervoor dat, binnen de mogelijkheden, er alles aan gedaan wordt om de opname goed te laten verlopen. Je hebt dagelijks contact met de hematoloog, zowel over de individuele patiëntendossiers, als over de verbetering van de zorg in het algemeen. Hierdoor ben je medeverantwoordelijk voor de professionele groei van de afdeling en die van jezelf.

Naast het verlenen van technisch gespecialiseerde zorg, is het begeleiden, ondersteunen en voorlichten van patiënten en hun familie ook een belangrijk onderdeel van je werk. Dit maakt jouw baan extra interessant. Patiënten liggen hier vaak voor een langere periode, hierdoor leer je de patiënten vaak net iets beter kennen dan op andere afdelingen.

“Een gemiddelde werkdag bestaat bij ons op de afdeling eigenlijk niet. Natuurlijk zijn er standaard werkzaamheden die elke dag terug komen, maar verder zijn de werkdagen erg wisselend en dynamisch.”
Maaike, verpleegkundige verpleegafdeling E2


Lees hier het hele verhaal van Maaike.

Wat vragen wij

Je bent minimaal in het bezit van een MBO-V diploma. Daarnaast heb je bij voorkeur een oncologie opleiding en/of hematologie opleiding gevolgd, of ben je enthousiast om deze te gaan volgen. Aangezien onze patiënten chemokuren ondergaan heb je, soms van het ene op het andere moment, te maken met ernstig zieke patiënten. Jij kunt goed klinisch redeneren en met dit soort situaties omgaan. Gezien de lange ligduur van patiënten en de hoge mate aan psychosociale zorg, ben je in staat een vertrouwensrelatie op te bouwen. Het is daarom ook belangrijk dat je rust uitstaalt. Omdat het UMCG een opleidingsziekenhuis is, begeleid je regelmatig leerlingen en stagiairs. Tot slot vind je het geen probleem om in alle voorkomende diensten te werken; avond-, dag- en nachtdiensten, doordeweeks, in de weekenden en op feestdagen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een prettige werkomgeving waarin je de mogelijkheid krijgt jezelf als persoon en als verpleegkundige te ontwikkelen.

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (28 – 36 uur per week), met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 3.896,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 4.144,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling, een fiscale regeling woon-werkverkeer en een bedrijfsfitnessregeling.

Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking, ook wanneer je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de contactpersonen van de afdeling Hematologie.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Melanie Calvert telefoonnummer (050) 361 1928
m.calvert@umcg.nl
Marijke Burgler telefoonnummer (050) 361 4509
m.j.burgler@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 juni 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier