Apotheker Poliklinische Apotheek UMCG

Afdeling

Poliklinische Apotheek UMCG

Werkomgeving

Functiebeschrijving

Wij zijn een poliklinische apotheek en leveren specialistische farmaceutische zorg voor patiënten na een ziekenhuisopname of een polikliniekbezoek. Wij leveren de medicatie op de afdelingen, waardoor wij nauw contact hebben met de patiënten. Daarnaast leveren wij de geneesmiddelen die overgeheveld zijn naar het ziekenhuisbudget, de oncolytica, groeihormonen, TNF-alfa remmers, HIV-middelen en de IVF middelen. Tevens verstrekken wij medicatie aan transplantatiepatiënten en begeleiden wij het gebruik van de medicatie in de thuissituatie. Op de poli Oogheelkunde en de poli Voortplantingsgeneeskunde hebben wij 2 satellietapotheken.

Door de nauwe contacten met de ziekenhuisapotheek, de specialisten en de verpleegkundigen speelt de poliklinische apotheek een belangrijke rol in de nieuwste ontwikkelingen, behandelingen en de levering van specialistische farmaceutische zorg. Wij zijn daarbij tevens een belangrijke schakel in de medicatieoverdracht naar de eerste lijn.

Ons enthousiaste apotheekteam bestaat uit 36 apothekersassistentes, 2 kwaliteitszorgmedewerkers, een farmaceutisch consulent, een farmaceutisch manager, 1 management assistent, 2 logistieke coördinatoren & orderbeheerders, 4 ondersteunend medewerkers, 12 farmacie studenten en 9 apothekers. Gezamenlijk werken wij aan een optimale kwaliteit van zorgverlening waarbij collegialiteit en klantgericht werken speerpunten zijn. De apotheek is op maandag t/m vrijdag geopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Als medewerker van de apotheek ben je in dienst van de Groninger Apotheken Groep BV. De Groninger Apotheken Groep BV is een organisatie die medewerkers beschikbaar stelt voor de Poliklinische Apotheek UMCG. Organisatorisch valt de apotheek als onderafdeling onder de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie van het UMCG.

Wat vragen wij

Wij zoeken een enthousiaste apotheker als aanvulling op ons apothekersteam. Jij bent een doorzetter, collegiaal, niet bang om hard te werken, stressbestendig én jij ziet het zitten om deze afwisselende dynamische baan met veel uitdaging aan te gaan. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit poliklinische dagdiensten, meedraaien aan de balie en bij de verwerking van ontslagrecepten en ondersteunende werkzaamheden bij één van de vele projecten die binnen de apotheek draaien.

Functie-eisen
- Afgeronde opleiding Farmacie (Master Farmacie).
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
- Je bent stressbestendig en je weet goed om te gaan met (tijds)druk.
- Je werkt graag in een groot team.
- Je bent flexibel.
- Ervaring met CGM-apotheek is welkom, maar geen vereiste.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Wat bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Apothekers in loondienst. Het betreft een jaarcontract voor 32-36 uur (uren in overleg) voor een periode van maximaal 3 jaar.

Wil je langskomen om sfeer te proeven? Maak gerust een afspraak.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Trea Keizer telefoonnummer (050) 361 0711
t.keizer@umcg.nl
Dagmar Apeldoorn - Dubois telefoonnummer (050) 361 0711

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 28 februari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier