Ergotherapeut Revalidatiegeneeskunde

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Binnen het UMCG is het Centrum voor Revalidatie (CvR) een zelfstandige afdeling met een open en inspirerende sfeer. In het UMCG, ligt de nadruk op diagnostiek en behandeling van complexe zorg in de vroege fase. Samen met je collega’s werk je aan topreferente patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek behorende bij een academische setting. Al onze collega’s krijgen en nemen hun verantwoordelijkheid, stellen de patiënt centraal en werken op innovatieve wijze doelgericht aan de optimale terugkeer van de patiënt in de maatschappij. Je werkt nauw samen met je collega's van andere paramedische diensten, zoals de fysiotherapeuten en handtherapeuten, verpleegkundigen van klinische afdelingen, medisch specialisten van het UMCG locatie Beatrixoord, ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen. De zorg in het UMCG is complex van aard. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Functiebeschrijving

Voor onze ziekenhuislocatie in Groningen zijn wij op zoek naar een klinisch ergotherapeut. Binnen deze functie voer je de klinische ergotherapeutische zorg uit in de kliniek en het Beatrix Kinderziekenhuis. Deze zorg heeft een medisch multidisciplinair karakter en vindt plaats op de verschillende klinische verpleegafdelingen, zoals de Intensive Care, neurologie, neurochirurgie, traumatologie, psychiatrie, orthopedie, geriatrie en alle afdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitvoeren van ergotherapeutische observaties en analyses, het stellen van een ergotherapeutische diagnose en behandeling en het geven van advies bij ergotherapeutische hulpvragen. Dit volgens bestaande behandelrichtlijnen en volgens de principes van Evidence Based Practice. Je neemt deel aan multidisciplinair overleg en je verzorgt overdrachten aan periferie en eerste lijn. Je geeft eventueel onderwijs over ergotherapeutische diagnostiek en behandeling bij behandelteams binnen het UMCG en indien gevraagd ook daarbuiten. Je begeleidt stagiairs en nieuwe collega’s en je draagt bij aan onderwijs aan eigen en andere disciplines. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van het beleid en neem je desgevraagd deel aan werkgroepen en projecten. Tenslotte ben je een ambassadeur voor je vak en heb je een actieve rol samen met je collega ergotherapeuten in het uitdragen van de ergotherapeutische zorg binnen de kliniek.

Wat vragen wij

- Je hebt een (bijna) afgeronde HBO opleiding ergotherapie.
- Je hebt een proactieve en zelfstandige houding en je bent gericht op constructieve samenwerking en verbinding.
- Je hebt affiniteit met volwassenen en kinderen of bent nieuwsgierig naar deze combinatie.
- Je hebt bij voorkeur ervaring met een observatie instrument (bijvoorbeeld PRPP of AMPS).
- Je bent in staat om complexe (werk)processen snel te kunnen doorzien en je pakt nieuwe informatie snel op.
- Je bent flexibel en kan anticiperen op complexe vraagstukken.
- Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
- Inschrijving in het kwaliteitsregister paramedici is een pre.

Kortom, wij zijn op zoek naar een positief ingestelde en enthousiaste collega die zelfstandig kan werken. Iemand die de aansluiting vindt bij de patiënt, de verbinding met het team zoekt en stevig in de schoenen staat. Wanneer jij jezelf in dit profiel herkent ben je van harte welkom om te solliciteren op deze mooie functie in het UMCG.
Misschien twijfel je nog? We nodigen je graag uit om eens een dag mee te lopen! Je kunt hiervoor contact opnemen met één van de onderstaande contactpersonen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een uitdagende functie binnen een boeiende werkomgeving met volop ruimte en mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd voor 24 - 32 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 5.069,- bruto per maand (schaal 9M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Verder kan je deelnemen aan onze collectieve zorgverzekering en aan ons fietsplan.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Annemiek Vogelzang telefoonnummer (050) 361 3651

Ypie Osinga telefoonnummer (050) 361 3651

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvang je een ontvangstbevestiging met informatie die niet relevant is voor deze vacature. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. De vacature blijft op de website staan totdat er een geschikte kandidaat is gevonden.

Digitaal sollicitatieformulier