IC kinderverpleegkundige

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

We zijn een team dat van elkaar op aan kan en samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. Onze patiënten komen acuut of via een geplande opname binnen voor vrijwel alle specialismen: algemene kindergeneeskunde, cardio-thoracale chirurgie, transplantatiegeneeskunde, neurologie/neurochirurgie, traumatologie, kinderchirurgie en orthopedie. Ook verlenen we zorg aan kinderen bij wie de functie van het hart en/of de longen wordt overgenomen door een hart-long machine, waarbij we samen werken met de perfusionisten. Afhankelijk van de situatie van de patiënt liggen ze wakker of slapend aan de beademing. We maken ons er samen sterk voor dat we de meest optimale zorg verlenen aan de patiënt en de ouders/verzorgers.

De Kinder IC
De afdeling IC kinderen (ICK) is een intensive care voor kinderen van 0 tot 18 jaar. De IC beschikt over16-18 beademingsbedden die zijn verdeeld over 3 units. Ondanks dat het lijkt dat de units van elkaar gescheiden zijn, is er toch nauw contact tussen de verpleegkundigen en werken we als 1 team samen. Het team van de ICK heeft meer dan 100 medewerkers en bestaat uit: IC kinderverpleegkundigen (i.o.), kinderintensivisten, fellows, kinderartsen i.o., assists, pedagogisch medewerkers en medewerkers medische administratie. Verder werken we ook intensief samen met maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, geestelijk verzorgers en alle ondersteunende diensten binnen het UMCG. We zijn een gedreven en gemotiveerd team, dat gewend is aan het begeleiden van nieuwe collega’s. Naast dat we goed kunnen samenwerken staat ook humor hoog op onze prioriteitenlijst!

Het Beatrix Kinderziekenhuis
Het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) is een onderdeel van het UMCG en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen. Het BKZ heeft 4 kinderafdelingen. Daarnaast een polikliniek, het functiecentrum, de IC Neonatologie en natuurlijk de Kinder IC. Het UMCG is expertise centrum voor kinderen met pulmonale hypertensie en als enige in Nederland het centrum voor kinderen met lever problematiek.

Functiebeschrijving

Je voert als IC kinderverpleegkundige specialistische zorg uit bij (beademde) kinderen in een hoog complexe setting. Dit vergt flexibiliteit en een groot analytisch en probleemoplossend denkvermogen. Goed klinisch redeneren is onmisbaar. Naast hoog complexe IC-zorg verleen je zorg aan beademde kinderen met een chronische aandoening, wat weer heel andere uitdagingen met zich meebrengt. Bij al deze vormen van zorg speelt de begeleiding van de ouders/verzorgers een grote rol op de Kinder IC. Ook fungeren de IC kinderverpleegkundigen en intensivisten als reanimatieteam voor het Beatrix Kinderziekenhuis. Daarnaast begeleid je collega’s die in opleiding zijn tot IC kinderverpleegkundige. Kortom, als je een uitdagende en veelzijdige functie zoekt, ben je bij ons op je plek!

Wat vragen wij

- Je bent gediplomeerd IC kinderverpleegkundige en BIG geregistreerd.
- Je bent enthousiast en stressbestendig.
- Je hebt feeling met het ernstig zieke kind en de ouders/verzorgers en de dynamiek die het werken op een IC met zich meebrengt.
- Je kunt zowel zelfstandig als in een team functioneren.
- Je beschikt over een analytisch en probleemoplossend denkvermogen.
- Je kunt goed organiseren en prioriteiten stellen.
- Je hebt inlevingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden.
- Je hebt een stabiele sociale omgeving en bent emotioneel in balans.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 24 – 36 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 4.769,- bruto per maand (schaal 9aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie
Voldoe je aan bovenstaand profiel en wil je graag eens bij ons kijken of meelopen voordat je solliciteert, of heb je vragen over de vacature? We maken graag kennis met je! Neem hiervoor contact op met één van de praktijkopleiders: Margreet Ravensbergen, Rosalie Brandsma of Beanca de Jong, via e-mailadres: praktijkopleiderkinderic@umcg.nl of via piepernummer 55081 (vragen naar 1 van de praktijkopleiders).

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 oktober 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier