(Leerling) medewerker Interventie Cardiologie of (leerling) IZP-verpleegkundige,

Afdeling

Hartcentrum

Werkomgeving

Bij het Hartcentrum van het UMCG zijn alle afdelingen ondergebracht die te maken hebben met de diagnostiek en behandeling van hartziekten en de chirurgische behandeling van hart- en longziekten. Het Hartcentrum bestaat uit de verpleegeenheden Thoraxchirurgie en Cardiologie, een Short Stay Unit, een polikliniek en een Cardiac Care Unit (CCU). Ook zijn er twee afdelingen voor onderzoek: de functieafdeling en de afdeling Hartcatheterisatie (HC). Op de afdeling HC wordt, door een enthousiast team van verpleegkundigen, interventiecardiologen, elektrofysiologen, kinderartsen, thoraxchirurgen, PA-ers en verpleegkundig specialisten, zorg verleend aan patiënten met een cardiaal probleem. Er worden zowel volwassenen als kinderen behandeld. Er zijn vier behandelkamers waar bijna alle bestaande en vaak nieuwe behandelmethodes binnen de interventiecardiologie worden toegepast.

Functiebeschrijving

- Je verleent en coördineert de zorg rondom de patiënt die voor diagnostiek en interventie komt.
- Je begeleidt de patiënten gedurende hun bezoek aan de afdeling en zorgt voor een goed en veilig zorgklimaat.
- Je werkt als team nauw samen met meerdere disciplines (cardiologen, fellows, artsen in opleiding, onderzoeksassistenten, physician assistants, secretaresses en PM technici).
- Je bereidt verschillende onderzoeken voor.
- Je assisteert bij de diagnostische catheterisaties en interventies, zoals PCI's (acute infarctpatiënten), EFO-ablaties, diagnostiek en interventies bij kinderen met een congenitale hartafwijking, TAVI’s (transcatheter hartklepinterventies), mitraclipprocedures, ICD/Pacemaker implantaties, biopten, etc.
- Je werkt mee aan researchprotocollen en aan onderzoeken naar nieuwe technieken en materialen.
- Je werktijden zijn tussen 7.30 uur en18.00 uur, daarnaast wordt je ingezet in bereikbaarheidsdiensten.

Lees hier de ervaringen van Linda, verpleegkundige Hartcatheterisatie!

Wat vragen wij

- Een gemotiveerd HC/ IC/CCU/SEH verpleegkundige of (senior) verpleegkundige, bij voorkeur met ervaring op cardiologisch gebied.
- Radiodiagnostisch laboranten met angiografie ervaring nodigen we ook van harte uit te solliciteren.
- Een patiëntgerichte en collegiale instelling.
- Je staat stevig in je schoenen, je weet van aanpakken en gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg.
- Je draagt bij aan de hoge kwaliteit van zorg.
- Je hebt belangstelling voor medisch/verpleegtechnisch handelen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Ben je radiodiagnostisch laborant of (senior) verpleegkundige, dan volg je de gehele opleiding medewerker acute interventie cardiologie. Verpleegkundigen met een CCU/IC of SEH opleiding kunnen vrijstelling aanvragen en volgen alleen de module vakinhoudelijk 2.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding, inclusief een aantal maanden voorwerken. Tijdens de opleiding en het voorwerken willen we graag dat je 32 uur per week werkt. Na het behalen van de opleiding medewerker acute interventie cardiologie krijg je een vast dienstverband.

Het salaris is afhankelijk van relevantie opleiding en werkervaring. Het UMCG biedt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Kijkje in de keuken
Je bent van harte welkom voor een rondleiding en nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met één van de contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Lianne Nieborg telefoonnummer (050) 361 8915

één van de regieverpleegkundigen telefoonnummer (050) 361 8896

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 21 augustus 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier