AIOS en ANIOS Psychiatrie

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Het UCP is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Als academisch ziekenhuis kunnen we je een inspirerend en gevarieerd aanbod bieden op de domeinen zorg, onderzoek en onderwijs.

Als arts-assistent werk je zelfstandig, maar supervisie is altijd goed bereikbaar. Onze supervisoren zijn experts in hun vak. Ze dragen hun kennis en kunde graag over; zij zijn betrokken en werken graag mee aan jouw leerdoelen.

Ook de samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen de psychiatrie is laagdrempelig. We kennen elkaar goed als zorgprofessionals omdat wij samen onder één dak zijn gehuisvest. Eveneens verlopen de contacten met overige medisch specialisten, andere deskundigen en instellingen in de regio soepel en constructief.

De kwaliteit van de opleiding is geborgd door de betrokkenheid en ervaring van opleiders in de Centrale Opleidingscommissie (COC). Binnen het opleidingsconsortium Psychiatrie Noord- en Oost-Nederland dragen we actief bij aan het landelijk en regionaal onderwijsprogramma en organiseren we diverse gezamenlijke onderzoeks- en opleidingsactiviteiten.

“In het UCP werken we met z’n allen op één locatie. Je ziet elkaar vaak, waardoor er een hechte club arts-assistenten is’.
Jolanda, AIOS

Functiebeschrijving

Als arts-assistent (al dan niet in opleiding tot psychiater) doe je bij het UCP volop ervaring op met complexe psychiatrische diagnostiek en een breed scala aan medicamenteuze en psychotherapeutische behandelingen. Je kunt zelf richting geven aan de gewenste verdieping; vanuit de academische setting als onderdeel van het UMCG, kun je je bijvoorbeeld verder ontwikkelen in wetenschappelijk (promotie)onderzoek, innovatieve behandelingen, psychotherapie, beleidspsychiatrie en onderwijs.

Wat vragen wij

Als je ervoor kiest om de opleiding te doen, dan word je opgeleid tot levensloop psychiater. Daarom zijn stages bij de kinder- en jeugdpsychiatrie, volwassenenpsychiatrie en ouderenpsychiatrie een vast onderdeel van je opleiding. De gehele opleidingsduur is 4,5 jaar op basis van een fulltime contract; parttime werken behoort tot de opties. Je werkt onder supervisie van een psychiater en bent volop betrokken bij de diagnostiek en behandeling van patiënten met uiteenlopende, hoog-complexe psychiatrische stoornissen. Binnen onze multidisciplinaire teams verdiep je je basale kennis en vaardigheden en ontwikkel je technieken voor specialistische vormen van diagnostiek, farmacotherapie en psychotherapie.

Samen met de opleiders stel je je individueel opleidingsplan (IOP) samen. Binnen het UCP bestaat een grote verscheidenheid aan stages, die de mogelijkheid bieden om je breed te ontwikkelen. Daarnaast is er de ruimte voor het volgen van enkele stages bij een GGZ-instelling in de regio en bij de kinder- en jeugdpsychiatrie. De opleiding werkt nauw samen met Lentis, GGZ Drenthe, Dimence, Mediant en Accare. Het tertiaire karakter van het UCP biedt unieke mogelijkheden om, naast het verwerven van uitstekende basale vaardigheden, je te profileren in verschillende aandachtsgebieden binnen de psychiatrie, waaronder:
- Medisch Psychiatrische Unit (MPU) in het UMCG;
- Psychiatrie consultenstages in het UMCG en in revalidatiecentrum Beatrixoord;
- Psychose; regionale polikliniek en opname-afdeling voor eerste psychose, second opinion, stemmenpoli en virtual reality exposure therapie;
- Ouderenpsychiatrie; kliniek, specialistische deeltijdbehandeling en polikliniek;
- Stemmings- en angststoornissen; kliniek, specialistische deeltijdbehandeling en polikliniek, inclusief ECT en innovatieve behandelingen;
- Polikliniek bipolaire stoornissen;
- Keuzestages zoals innovatieve behandeling met ketamine en psychedelica of psychiatrie in de transgenderzorg.

Donderdag is een onderwijsdag. Gedurende de eerste jaren van je opleiding volg je ’s morgens regionaal onderwijs en ’s middags huisonderwijs.

Startdata
- De opleiding tot psychiater (aios) begint zowel op 1 april als op 1 oktober. Je kunt hiervoor het hele jaar solliciteren.

Het hele jaar hebben wij ruimte voor arts-assistenten niet in opleiding (anios). Dit biedt je de mogelijkheid om ervaring op te doen in de psychiatrie en om je voor te bereiden op de opleiding tot psychiater of tot een ander specialisme.

Wat bieden wij

- Een werkomgeving waarin je je kwalificaties en capaciteiten volop kunt benutten op de domeinen patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs.
- Een fijne sfeer met een hechte en actieve assistentengroep van zowel anios als aios.
- Een tijdelijke arbeidsovereenkomst tussen 36 en 46 uur per week; dit is inclusief 10 uren voor opleiding (aios), ondersteuning bij onderzoek of verzorgen van onderwijs zoals de begeleiding van co-assistenten.
- Passende arbeidsvoorwaarden zoals verhuiskostenvergoeding, ruim opleidingsbudget, lage pensioenpremie, 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
- Een salaris tot maximaal € 5.544,- bruto per maand (schaal 11A) op basis van een fulltime dienstverband.
- Een inschaling op basis van je ervaring als (basis)arts en relevant wetenschappelijk onderzoek.

Heb je vragen?
De arts-assistenten van het aios bestuur staan je met plezier te woord.

Ook de psychiaters Marieke Eldering (opleider) en Frank van Es (plaatsvervangend opleider), zijn laagdrempelig bereikbaar voor het beantwoorden van al je vragen.

Je kunt contact met ze opnemen via het opleidingssecretariaat, telefoonnummer (050) 361 2807.

Je kunt ook direct solliciteren via de sollicitatiebutton boven en onderaan deze pagina.

Geïnteresseerd?
Via deze links kun je nog meer informatie vinden over het UCP:
Universitair Centrum Psychiatrie
University Center of Psychiatry (UCP)
Psychiatrie - OOR NO

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild. Een deel van de informatie die daarin wordt genoemd is niet relevant voor deze vacature omdat dit een doorlopende vacature betreft. Je reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. De genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is daarom niet van toepassing.

Digitaal sollicitatieformulier