Student voor project “Stamboom van je hart” huisartseninformatie

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

In het UMCG vindt patiëntenzorg plaats, maar ook onderwijs en onderzoek. Bij de afdeling Genetica zien we patiënten met erfelijke ziektes of een verdenking hierop. Eén van de speerpunten van het onderzoek op onze afdeling is ELSI (Ethical, Economic, Legal, and (psycho)Social Implications). Binnen de ELSI onderzoeksgroep houden we ons bezig met verantwoorde implementatie van zorgvernieuwingen. Dat kunnen bijvoorbeeld nieuwe DNA-onderzoekstechnieken zijn, maar ook nieuwe werkwijzen. De onderzoeksgroep is multidisciplinair en bestaat naast klinisch genetici (erfelijkheidsartsen) uit een econoom, een ethicus en een psycholoog.

Probleemschets
Een hart- en/of vaatziekte: het kan iedereen overkomen. Veel hart- en vaatziekten slaan onverwacht toe. Toch komen ze vaak niet uit de lucht vallen. Vaak spelen erfelijke factoren een belangrijke rol in het ontstaan. Door meer inzicht in de aanwezigheid van hart- en vaatziekten in de familie, kan een verhoogd risico in zicht komen en kan men hart- en vaatziekten bij gezonde familieleden tijdig herkennen. Hierdoor kunnen artsen zo nodig preventieve behandeling en leefstijladvies opstarten, waardoor de levensverwachting toeneemt. Ook kunnen zij kinderen informeren bij wie vaak nog vroegere preventieve opties mogelijk zijn. Voor het in kaart brengen van het eigen risico op hart- en vaatziektes ontwikkelden we samen met de Hartstichting een digitale tool, waarin iemand vragen beantwoordt over het voorkomen van hart- en vaatziekten in de familie. Met die antwoorden kan diegene zien of er een hoger of normaal risico is. Bij een hoger risico volgt het advies de huisarts te raadplegen.

Tijdens jouw (stage)opdracht richt je je op de informatievoorziening voor de huisarts. Om huisartsen te begeleiden in vervolgstappen ga je online informatie voor hen ontwikkelen met onder andere achtergrondinformatie over de mogelijke aandoeningen, verwijscriteria voor verschillende aandoeningen/specialismen, rode vlaggen voor bepaalde aandoeningen en verwijsadressen. Dit doe je in samenwerking met de Hartstichting en je betrekt ook huisartsen erbij.

Functiebeschrijving

Je ontwikkelt content voor de website, daarbij breng je advies uit over:
- op welke plek plaatsen we deze website;
- hoe maken we de informatie overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik voor de huisarts;
- de ontwikkeling van teksten (content) voor de website.

Je werkt samen met de Hartstichting en huisartsen.

Wat vragen wij

We zoeken voor deze opdracht een student hbo/wo Communicatie die voor huisartsen online helderheid kan scheppen.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- We horen graag of je affiniteit hebt met hart- en vaatziekten en eHealth.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- stageovereenkomst met het UMCG;
- goede begeleiding in het UMCG;
- wetenschappelijke werkomgeving;
- de mogelijkheid om mee te kijken met contacten met patiënten en hun familieleden die komen vanwege een (verdenking op een) erfelijke hartziekte;
- de mogelijkheid om ook mee te kijken bij de Hartstichting (Den Haag).

Goed om te weten: Je werkt deels vanuit huis en je overlegt met je opdrachtgever wanneer je in het UMCG bent.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier