AIOS Interne Geneeskunde

Afdeling

Interne Geneeskunde

Werkomgeving

Het vakgebied van een internist richt zich op het voorkomen, herkennen en behandelen van ziekten van inwendige organen en orgaansystemen, geïsoleerd en in samenhang. Belangrijk hierin is ook de context van de patiënt te integreren in de behandeling en begeleiding.

Opleiden doen de arts-assistenten in opleiding tot internist (aios), opleiders en stafleden van het UMCG en regionale ziekenhuizen in OOR N-O samen, eenieder vanuit de eigen rol en verantwoordelijkheid. De kaders zijn landelijk vastgesteld in wetgeving en het landelijk opleidingsplan. De regionale uitwerking hiervan gebeurt in overleg tussen de ziekenhuizen en met de aios. Wil je hierover meer weten? Check dan de websites van de NIV, KNMG en OOR NO.

Functiebeschrijving

De opleiding tot internist in het UMCG duurt zes jaar. De meeste aios starten de opleiding in één van de regionale ziekenhuizen en vervolgen de opleiding na het derde opleidingsjaar in het UMCG.
Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar met stages in de algemene interne geneeskunde. De volgende drie opleidingsjaren staan in het teken van verdere verbreding in het vakgebied. De laatste twee jaren vindt verdieping plaats met keuze uit enkelvoudige of meervoudige differentiaties. Voor meer informatie zie website NIV.

Daarnaast hebben we een aantrekkelijk onderwijsaanbod, waarin ruimte is voor thema’s als medisch ethisch handelen, coaching en innovatie, waarbij je daadwerkelijk met innovatieprojecten aan de slag gaat. Verder kun je deelnemen aan diverse commissies en werkgroepen, zitting nemen in het aios-bestuur of redactielid worden van onze maandelijkse opleidingsnieuwsbrief.
Wanneer je bij ons met de opleiding begint, stel je samen met de opleider een opleidingsschema op, dat aansluit bij je ambities, leerdoelen en competenties.

Wat vragen wij

Een afgeronde geneeskundestudie en natuurlijk interesse voor en affiniteit met het vakgebied van interne geneeskunde. Het is een breed vakgebied waarin je samenwerkt met veel andere disciplines en beroepsgroepen. Dat vraagt om communicatieve vaardigheden en vermogen om zowel in teamverband als zelfstandig te werken. Zelfreflectie, expertise inschakelen en grenzen aangeven zijn belangrijke vaardigheden die je verder kunt ontwikkelen tijdens de opleiding.
Binnen de opleiding is aandacht voor het sociale aspect en we nodigen je graag uit om aan te sluiten bij de verschillende activiteiten en de organisatie hiervan.

Wat bieden wij

Bij het UMCG geldt de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC) en bij de regionale ziekenhuizen de CAO Ziekenhuizen.
Aios die de opleiding starten of vervolgen bij het UMCG, gaan een arbeidsovereenkomst met het UMCG aan. Start je de opleiding in één van de regionale ziekenhuizen, dan word je bij dat ziekenhuis aangesteld op basis van de daar geldende arbeidsvoorwaarden.

Arbeidsvoorwaarden bij het UMCG: fulltime arbeidsovereenkomst (46 uur per week) voor de duur van de opleiding. Parttime werken is mogelijk. Je salaris bedraagt maximaal € 5.230, - bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
Verder heeft het UMCG een eigen kinderopvang op het terrein.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Vragen over de functie
Heb je vragen over de opleiding, neem dan contact op met Thera Links, opleider interne geneeskunde (t.p.links@umcg.nl) of Goda Choi, plaatsvervangend opleider (c.w.choi@umcg.nl).
Informatie over de sollicitatieprocedure vind je op de website van OOR NO.

Solliciteren
Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing, omdat dit een doorlopende vacature betreft. Op 28 juni en 20 september 2023 hebben wij sollicitatiegesprekken gepland. Heb je interesse in deze vacature? Dan zien we je sollicitatiebrief, CV en twee referentiebrieven graag uiterlijk één maand voorafgaande aan die data tegemoet. Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Jouw reactie wordt direct in behandeling genomen en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. De ontvangstbevestiging die je binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier ontvangst is daarom ook niet relevant voor deze vacature.

Meer informatie

SolliciterenDigitaal sollicitatieformulier