Chef de Clinique voor het UMCG - Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Afdeling

Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Werkomgeving

Het CTM is een samenwerkingsverband van het UMCG en de Hanzehogeschool Groningen, ten behoeve van de bachelor-master studie Tandheelkunde (Rijksuniversiteit Groningen) en de bachelor studie Mondzorgkunde (Hanzehogeschool). Docenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde verzorgen onderwijs voor de gelijknamige opleidingen en studenten voeren in het kader van hun opleiding patiëntenzorg uit onder supervisie van docenten. Mede door deze unieke samenwerking tussen twee studies is interprofessioneel werken de basis voor de patiëntenzorg in beide opleidingsprogramma’s. Naast de onderwijstaak wordt binnen het centrum patiëntenzorg door staf uitgevoerd en vindt wetenschappelijk onderzoek plaats.

In het CTM werken enthousiaste docenten, tandartsassistenten, zaal-assistenten, uitgifte-medewerkers en ondersteunend personeel (op het gebied van secretariële ondersteuning, communicatie, beleid, kwaliteit en veiligheid, financiën).
Het behandelcentrum beschikt over 86 behandelunits, die deels voor het onderwijs en deels voor de stafbehandelingen worden ingezet. Er is een actief patiëntenbestand van circa 10.000 patiënten. Daarnaast beschikt het CTM over een skillslab met 84 behandelunits, waarop studenten hun technische vaardigheden kunnen ontwikkelen alvorens deze toe te passen in de patiëntenzorg.

Het afdelingshoofd, de Chef de Clinique, de manager Bedrijfsvoering en de programmaleider Tandheelkunde vormen samen met het hoofd Mondzorgkunde het DB van het CTM.

Wil je meer weten over wie wij zijn of de functie? Ook als je niet direct wilt solliciteren maken we graag kennis met je.

'Het is vooral leuk om hier te werken, het contact met de studenten en het hen verder helpen in hun ontwikkeling geeft veel voldoening. En daarnaast is het gewoon ook erg fijn samenwerken met veel gezellige collega’s.'
Lynka Panjer-Fokkens, tandartsdocent


Functiebeschrijving

- Je gaat leiding geven aan (klinisch) docenten en -behandelaars van de (onderwijs)kliniek en het skillslab van het CTM.
- Je bent verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van het medisch tandheelkundige deel van beide opleidingen.
- Je bent in afstemming met de manager bedrijfsvoering verantwoordelijk voor een evenwichtige inzet van docenten en ondersteuning in de kliniek. Het regelmatig voeren van werkoverleg met (groepen) medewerkers is daarbij van groot belang.
- Je bent portefeuillehouder patiëntenbeleid, zorgkwaliteit en patiëntveiligheid in het Dagelijks Bestuur van het CTM. Vanuit die rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het kwaliteitsbeleid en voor de implementatie en het (laten) uitvoeren van behandelprotocollen.
- Je weet een goede balans te vinden tussen de belangen van beide opleidingen, de bedrijfsmatige doelen van het CTM en de belangen van de te behandelen patiënten, met oog voor de medewerkers van het CTM.

Wat vragen wij

- Je bent een tandarts met bestuurlijke ervaring en toe aan een volgende stap.
- Je staat als tandarts ongeclausuleerd ingeschreven in het BIG-register.
- Je hebt ruime klinische ervaring in de algemene tandheelkunde en het aansturen van een mondzorgpraktijk en bent bereid aanvullende scholing op het gebied van didactiek en management te volgen.
- Je hebt affiniteit met onderwijs en je krijgt energie van het delen en overdragen van jouw kennis en ervaring aan toekomstige professionals.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met samenwerking in de mondzorg, bij voorkeur in het werken in een groepspraktijk.
- Je hebt affiniteit met vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling en management en met het geven van onderwijs.
- Je bent een stevige, energieke, positieve en verbindende leidinggevende die kan organiseren en medewerkers kan coachen en stimuleren.
- Je kunt flexibel omgaan met veranderingen en wijzigingen in de organisatie van de zorg en het onderwijs.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

- Enthousiaste en toegewijde collega’s in een organisatie die volop in ontwikkeling is.
- Een structurele positie voor 0.8- 1 ft per 1 maart 2023, waarbij de mogelijkheid wordt geboden nog één dag in een praktijk te werken.
- Een salarisaanbod volgt in overleg. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
- Een uitgebreid aanbod aan (interne) scholingsmogelijkheden.
- De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. Henri Lohr telefoonnummer 06 5315 0777
h.j.lohr@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 maart 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier