Student voor 225 jaar oncologische zorg (in het UMCG) – toen, nu en de toekomst

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

- Je gaat historisch onderzoek doen naar de ontwikkeling van beelden over/ kennis van / inzicht in kanker en kankerbehandeling in Nederland. Je schenkt in het bijzonder aandacht aan de bijdragen die zijn geleverd vanuit (voorgangers van) het UMCG. (Zie bovengenoemde website voor een overzichtje van de voorgangers van het UMCG).
- Het verzamelde materiaal leg je vast in een overzichtelijke geschiedschrijving.
- Deze geschiedschrijving (bijvoorbeeld op basis van interviews met sleutelpersonen in het UMCG) vul je aan met een toekomstperspectief over kanker en kankerbehandeling.
- (Optioneel) Het verzamelde materiaal ga je verwerken in een concreet product, zoals een boekje of magazine, een artikel, een webpagina of een kleine tentoonstelling in het UMCG.

Functiebeschrijving

Dit jaar viert het UMCG dat het 225 jaar ‘jong’ is: zie website 225 jaar UMCG. Op deze website staat: “In het jubileumjaar 2022-2023 besteden we aandacht aan de geschiedenis van het UMCG en hoe de rol van het ziekenhuis in de afgelopen 225 jaar is ontwikkeld. (…) We vertellen verhalen van patiënten en medewerkers en vele anderen die betrokken zijn bij het UMCG. En we kijken vooruit: hoe ontwikkelen we verder en hoe gaan we gezamenlijk de uitdagingen aan die voor ons liggen?”
Een van de speerpunten van het UMCG betreft de zorg voor patiënten met kanker vanuit het UMCG Comprehensive Cancer Center (UMCG CCC). Als UMCG CCC willen wij bij dit jubileumjaar aanhaken en een geschiedschrijving en vooruitblik laten maken over kanker en kankerzorg in de afgelopen 225 jaar en richting de toekomst.

Dat kan beginnen vanuit breed perspectief: hoe heeft de kennis over kanker en de behandeling daarvan zich in deze periode binnen Nederland ontwikkeld? En aanvullend: wat is daarin de bijdrage geweest van (de voorgangers van) het UMCG en haar medewerkers? Kijkend naar de toekomst: wat is de stip op de horizon: is kanker over 50 of 100 jaar een chronische ziekte of zelfs helemaal uitgebannen (en hoe gaan we dat bereiken)?
Het zou mooi zijn wanneer je in deze stage materiaal verzamelt wat leid tot een concreet product, zoals een boekje of magazine, een artikel, een webpagina of een kleine tentoonstelling in het UMCG. Dit kan een onderdeel zijn van de stage, maar het maken van tekst en beeld kan ook in een vervolgtraject plaats vinden.

Wat vragen wij

- Voor de opdracht relevante HBO of WO opleiding, bijvoorbeeld Geschiedenis.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden die je naar gelang het contact op een correcte wijze gebruikt.
- Je bent creatief en hebt frisse ideeën, ook binnen gestelde kaders.
- Je hebt affiniteit met ontwikkelingen rond ziekte en behandeling (specifiek: kankerzorg).
- Je vindt het UMCG Comprehensive Cancer Center interessant.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden.
- Je bent ambitieus en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
Goed om te weten: mogelijk werk je deels vanuit huis en overleg je met je opdrachtgever wanneer je in het UMCG bent.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:


afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier