(Senior) Verpleegkundige, afd. MDL

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Werkomgeving

Specialisme:
C3VA is een afdeling binnen het UMCG met als specialisme de Maag-, darm-, leverziekten en transplantatiegeneeskunde. Doordat het UMCG veel expertise in huis heeft worden veel patiënten doorverwezen vanuit andere ziekenhuizen, dit maakt dat er veel complexe casuïstiek is. Hierdoor is het werk van onze verpleegkundigen altijd uitdagend en ben je veelvuldig aan het klinisch redeneren en breng je MDL patiënten uitgebreid in kaart. De patiëntencategorie die je tegenkomt binnen de MDL is veelzijdig te noemen, acute-zorg, chronisch zieken, transplantatie-patiënten, palliatieve-zorg, psychiatrie en verslavingszorg komt allemaal voorbij.
Afdeling:
Onze afdeling heeft achtentwintig bedden en wordt gerund door een team van verpleegkundigen, assistenten, artsen en MMA. Er zijn ongeveer 40 verpleegkundigen werkzaam, onderverdeeld in regie-verpleegkundigen, senior-verpleegkundigen, verpleegkundigen en stagiaires/leerlingen. Op onze afdeling wordt veel tijd gestoken in training en opleiding van medewerkers, dit om de kwaliteit van zorg te kunnen vergroten en waarborgen. Onze senior-verpleegkundigen hebben hier een belangrijke rol in: gedurende alle diensten is er een senior-verpleegkundige die de collega’s ondersteunt, coacht en waarbij iedereen terecht kan met vragen of een second-opinion.
Team:
Ons team is jong en dynamisch. Veel verpleegkundigen komen vanaf de opleiding op de afdeling en worden dan door de collega’s gecoacht en begeleid in hun groei tot ervaren verpleegkundige. Ons team kijkt met een kritische blik naar de eigen werkwijze en draagt ideeën aan om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hiervoor zijn meerdere werkgroepen aanwezig met elk hun eigen expertisegebied. Kernwaarden in ons team zijn samenwerking, feedback, kwaliteit, openheid & veel gezelligheid!

Functiebeschrijving

Kernelementen van onze zorg zijn een methodische zorgverlening en streven naar een goed zorg- en werkklimaat.
- Je werkt in een multidisciplinair team samen met medische en paramedische disciplines, jij bent als verpleegkundige verantwoordelijk om de kwaliteit van zorg te bewaken.
- Naast verpleegtechnische zorg heb je veel aandacht voor de psychosociale zorg en begeleiding gedurende ziekte-/herstelperiode van de patiënt en zijn naasten.
- Samen met het gehele team zorg je voor een veilige werksfeer waar vragen en doorontwikkelen belangrijk gevonden wordt.
- Je neemt deel aan werkgroepen binnen de afdeling en/of UMCG breed.

Wat vragen wij

- Een verpleegkundige met beroepsopleiding op MBO- of HBO- niveau, BIG geregistreerd.
- Je hebt ervaring opgedaan in een ziekenhuis.
- Je bent een gedreven en kritische verpleegkundige met een leergierige instelling, die het belangrijk vindt om zichzelf en zijn/haar collega’s verder te ontwikkelen.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je bent bekwaam voor medisch- verpleegtechnische handelingen.
- Je hebt oog voor de patiënt en zijn naasten, en bent daarnaast een waardevol lid van het team.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden een fulltime arbeidsovereenkomst (36 uur), of een percentage daarvan, voor onbepaalde tijd met een proeftijd van een jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 3.909,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).
Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met vijf P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer twee collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie?
Je bent van harte welkom voor een rondleiding, dag meedraaien of een nadere kennismaking ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Ingrid Castellanos telefoonnummer (050) 361 95 91

Regieverpleegkundigen C3VA telefoonnummer (050) 361 34 70

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 6 december 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier