Trialassistent TrialDataCentrum Hematologie

Afdeling

Hematologie

Werkomgeving

Grootschalig wetenschappelijk onderzoek is noodzakelijk om behandelingen te kunnen verbeteren én de oorzaak van de verschillende aandoeningen beter te kunnen begrijpen. De afdeling Hematologie binnen het UMCG is één van de grootste van Nederland en participeert in vele (inter)nationale fase I/II en fase III studies. De afdeling heeft hiervoor zijn eigen trialbureau: het TrialDataCentre. De trials worden geïmplementeerd in de dagelijks hematologische patiëntenzorg. In nauwe samenwerking met de zorgverleners, onderzoekers, farmaceuten en sponsoren is het Trial bureau verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoer van alle klinische studies binnen de afdeling Hematologie. Door het toenemende aantal trials zijn wij binnen het TrialDataCentre op zoek naar een enthousiaste collega om ons team te versterken. De afdeling Hematologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is een multidisciplinaire afdeling met zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de diagnostiek, behandeling en de nazorg van patiënten met hematologische aandoeningen. Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. Daartoe behoren goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van bloed, beenmerg en lymfklieren, maar bijvoorbeeld ook stollingsafwijkingen en bloedtransfusieproblemen. Er zijn erg veel verschillende ziekten en behandelingen. De behandelingen kunnen bestaan uit medicatie, transfusie van stollingsfactoren of bloedproducten, antistofbehandeling of zelfs stamceltransplantatie.

Functiebeschrijving

Je komt te werken in een dynamische ziekenhuisomgeving binnen de afdeling Hematologie. Samen met een collegae trialassistent datamanagers, trialcoördinatoren, hematologen en researchverpleegkundigen ben je verantwoordelijk voor de praktische voorbereiding van alle klinische trials binnen de afdeling. Je bent een teamplayer, communicator, ondernemend van geest en toont initiatieven om de voorbereidingen gestroomlijnd te laten verlopen.

Voorbeelden van verschillende werkzaamheden:
- voorbereiden en coördineren van de sampling voor de studiepatiënten conform protocol (voorbereiden bloedafnamen, inschakelen koeriers en verzending van samples);
- verzamelen en archiveren van patiënt- en studie gerelateerde documenten;
- voorbereiden studievisites in overleg met de datamanager ( klaarzetten van buisjes, uitprinten Quality of Life vragenlijsten, inplannen studiehandelingen ed.);
- het inbouwen van studieprotocollen in PaNaMa (in samenwerking met de datamanager/trial coördinator);
- assisteren en ondersteunen arts/verpleegkundig specialist bij onderzoeken/medische verrichtingen en/of uitvoeren zelfstandig medisch technische handelingen.

Wat vragen wij

- Je houdt van werken volgens protocol en je hebt interesse voor onderzoekswerk.
- Je bent communicatief vaardig, in zowel de Nederlandse en de Engelse taal.
- Je kunt medisch engels begrijpend lezen en protocollen vertalen naar een werkwijze.
- Je kunt zowel zelfstandig als goed samenwerken.
- Je bent stressbestendig en krijgt energie van het werken binnen een dynamische afdeling.
- Je bent klantgericht, vriendelijk en flexibel.
- Je hebt ruime ervaring met het werken met de computer en bent kundig met Excel & Word.
- Ervaring in het werken binnen de kaders van Good Clinical Practice is een pre.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.


Wat bieden wij

Een inspirerende afdeling met leuke collega’s en korte communicatielijnen. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar (32 uur per week), met kans op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal €2.975,- bruto per maand (schaal5) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Linda Faber telefoonnummer 050 361 2354
l.faber@umcg.nl
Sanne van der Kooi telefoonnummer 050 361 0695
s.e.van.der.kooi@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 27 november 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier