Hoofd Algemene Zaken

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

De afdeling Psychose en de MPU zijn onderdeel van het UCP, hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer.

De afdeling Psychose
De afdeling Psychose bestaat uit twee poliklinische teams, een klinische open unit en een Stemmenpoli.
De polikliniek Psychose is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van mensen die voor het eerst een psychose krijgen. We werken met een ervaren team van verpleegkundigen, psychologen, jobcoaches, trajectbegeleiders, maatschappelijk werkers, arts-assistenten en psychiaters.
“Waar ik heel trots op ben, is dat het gelukt is om een heel goed zorgprogramma op te zetten voor jongeren met psychose, dat aansluit op wat zij en hun familie nodig hebben.” prof. dr. Wim Veling, psychiater en hoofd Behandelzaken

De Medisch Psychiatrische Unit (MPU)
De MPU van het UCP bestaat uit de MPU Ouderen en de MPU Algemeen.

MPU Algemeen
Patiënten met psychiatrische problematiek die in het ziekenhuis terecht komen, vallen vaak tussen wal en schip. In het UCP is in september 2021 een MPU Algemeen geopend voor patiënten met een psychiatrische opname-indicatie met daarnaast somatische problemen die aandacht vragen.

MPU Ouderen
De MPU Ouderen biedt hoogwaardige klinisch-psychiatrische zorg aan ouderen met complexe psychiatrische stoornissen met comorbide somatische en/of neurodegeneratieve ziekten. De afdeling bestaat uit een verpleegafdeling met negen bedden en biedt zowel gesloten als open opnames en vervolgbehandelingen.

Lees meer over werken bij het UCP via deze link.

Functiebeschrijving

Als hoofd Algemene Zaken vorm je met het hoofd Behandelzaken (een psychiater) de duale afdelingsleiding van de afdelingen Psychose en de Medisch Psychiatrische Units (MPU’s). Samen maken jullie het beleid en faciliteren de uitvoering daarvan, waarbij het hoofd Behandelzaken zich vooral richt op behandelinhoudelijke zaken en het hoofd Algemene Zaken op de bedrijfsvoering. Als hoofd Algemene Zaken ben je verantwoordelijk voor de beleidsprocessen en de doorontwikkeling van de afdelingen. Je geeft leiding aan multidisciplinaire teams, bestaande uit medisch specialisten, klinische psychologen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers. Bij het UCP werken vier hoofden Algemene Zaken; zij maken deel uit van het managementteam van het UCP.
Wat ga je doen:
- Je bent het aanspreekpunt voor de dagelijkse organisatie voor zowel medewerkers als het bestuur van het UCP.
- Je geeft zowel op tactisch als operationeel niveau leiding aan de medewerkers van de afdeling en bent verantwoordelijk voor de bezetting en de productie.
- Je bent medeverantwoordelijk voor het leveren van kwalitatief hoge zorg.
- Je plant en coördineert de (academische) zorg, onderzoek en innovaties.
- Je hebt een voortrekkersrol bij het implementeren van nieuwe ontwikkelingen en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op organisatieniveau.

Wat vragen wij

- Je hebt een HBO (of WO) opleiding gevolgd maar met academisch werk- en denkniveau en je hebt een managementopleiding gevolgd. Ervaring als leidinggevende is een pre.
- Je hebt ervaring binnen de zorg, bij voorkeur de Geestelijke Gezondheidszorg.
- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken binnen duaal leiderschap.
- Je bent doortastend, praktisch en resultaatgericht in je benadering waarbij je sociale en organisatorische competenties omzet in een motiverende stijl van leidinggeven.
- Je kunt goed plannen en organiseren en bent besluitvaardig.
- Je beschikt over de schriftelijke vaardigheden om beleidsnotities te maken.
- Je draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie in een steeds veranderende omgeving.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een vaste arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 5.584,- bruto per maand (schaal 11) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.
Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag;
- 8,3% eindejaarsuitkering;
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing;
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder andere extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Dolinda van der Meer telefoonnummer (050) 361 0691

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 30 november 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier