Coördinator huisartsstages Opleidersteam Huisartsopleiding

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

Werkomgeving

De afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde van het UMCG is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. In de Academische Huisartsenpraktijk Groningen vindt patiëntenzorg plaats. Onderdeel van de afdeling Huisartsgeneeskunde is de huisartsopleiding UMCG. De huisartsopleiding is een driejarige opleiding na het artsexamen, die de arts in opleiding tot specialist (aios) voorbereidt op het veelzijdige beroep van huisarts. Huisartsopleiding UMCG is één van de acht opleidingen tot huisarts in Nederland. Onze aios kunnen op twee locaties de opleiding volgen: in Groningen of in Zwolle.
Het eerste en het derde jaar van de opleiding bestaan uit huisartsstages, het tweede jaar bestaat uit externe stages in ziekenhuizen, verpleeghuizen en bij geestelijke gezondheidszorginstellingen.

Functiebeschrijving

Binnen het opleidingsondersteunend bureau van de huisartsopleiding UMCG zijn alle functies ondergebracht die het opleiden van de aios ondersteunen. Je legt verantwoording af aan de manager van dit bureau en ondersteunt en adviseert het managementteam van de huisartsopleiding bij beleidsbeslissingen. Je stelt beleidsadviezen op ten aanzien van opleiderszaken (bijvoorbeeld scholing, relatiebeheer, kwaliteit, samenwerking in de regio, maatschappelijke thema’s op het snijvlak van onderwijs en huisartsenzorg). De coördinator Huisartsstages van het opleidersteam coördineert de planning van de huisartsstages aan de zijde van de opleiders. De coördinator is medeverantwoordelijk voor de kwaliteit en het relatiebeheer van opleiders en houdt daarbij geldende wet- en regelgeving voor ogen. Bij dit alles is de coördinator sparringpartner voor teamleden en stafleden.

Wat vragen wij

Functie-eisen
- Je hebt een academisch werk- en denkniveau; je bent huisarts.
- Je hebt bij voorkeur zelf ervaring opgedaan als huisartsopleider en/of docent bij een huisartsopleiding.
- Je hebt een duidelijke visie op huisartsenzorg, onderwijs en het opleiden van de huisarts van de toekomst.
- Je hebt overtuigingskracht en goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
- Je houdt overzicht en weet de juiste prioriteiten te stellen in een hectische werkomgeving.

Wij zoeken een ervaren collega die met enthousiasme het Opleidersteam kan inspireren:
- Je bent aanspreekpunt in het koppelingsproces aios-opleider aan de zijde van de opleider.
- Je bent aanspreekpunt in de uitvoering van het proces (her)erkenningen huisartsopleiders.
- Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering en verdere ontwikkeling van het beleidsplan opleiders. Je doet hiertoe voorstellen aan het MT van de Huisartsopleiding, daarbij rekening houdend met de regelgeving vanuit de RGS. Je stelt je op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen hieromtrent en woont daartoe landelijke overleggen bij.
- Je bent medeverantwoordelijk voor de vormgeving en uitvoering van het kwaliteitsbeleid voor en relatiebeheer met opleiders, in dit kader keur je leerwerkplannen goed en voer je onder andere voortgangsgesprekken met opleiders en nazorg-gesprekken na ontkoppeling. Je werkt hierin nauw samen met de coördinator Kwaliteit en relatiebeheer.
- Je bent medeverantwoordelijk voor de selectie van nieuwe opleiders.
- Je adviseert de coördinator scholing opleiders inhoudelijk ten aanzien van het scholingsprogramma voor opleiders en geeft zelf onderwijs aan opleiders.
- Je levert een bijdrage in de trainingen en deskundigheidsbevordering van de staf aangaande opleiders.

Wat bieden wij

Het UMCG biedt in eerste instantie een tijdelijk contract voor 0.6 fte (21,6 uur per week), eventueel is 2x 0,3 fte ook mogelijk, voor een jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 6.337,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een fulltime dienstverband. Indien je huisarts bent is een toelage mogelijk tot schaal 15/8. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Sjoukje Dijkinga
s.r.dijkinga@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 november 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier