Docent Gynaecologisch Onderzoek

Afdeling

Obstetrie & Gynaecologie

Werkomgeving

Binnen de afdeling Obstetrie & Gynaecologie werk je mee aan het onderwijsprogramma voor studenten Geneeskunde, (bij-)scholing van huisartsen in opleiding en verloskundigen in opleiding in de polikliniek Gynaecologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Een inspirerende omgeving waar leren in een veilige omgeving centraal staat. Het onderwijs wordt gecoördineerd door de onderwijscoördinator Obstetrie en Gynaecologie. Zes keer per jaar wordt er in de avond vergaderd in teamverband.

Functiebeschrijving

Je geeft in wisselende tweetallen in een drie uur durende sessie in de avond les aan twee of drie studenten. Daarbij lever je een onmisbare en gewaardeerde bijdrage aan het correct leren uitvoeren van het gynaecologisch onderzoek. De nadruk ligt op het oefenen van alle aspecten in een veilige setting, waarbij er voor de student geen sprake is van toetsafname of beoordeling. Je start de sessie met een introductiegesprek met de studenten. Je doet het onderzoek voor bij de andere docent, daarna voeren de studenten hetzelfde onderzoek uit bij een docent. Zowel communicatieve, emotionele als technische aspecten van het onderzoek komen aan de orde.

Wat vragen wij

- Je bent gemotiveerd om voor langere tijd beschikbaar te zijn.
- Je bent bereid in een klein en hecht teamverband te werken.
- Je staat mentaal ‘stevig in je schoenen’ en hebt geen taboes ten aanzien van het gynaecologisch onderzoek.
- Je beschikt over goede contactuele- en sociale vaardigheden.
- Ervaring met gespreksvoering en didactische vaardigheden zijn gewenst.
- Voldoende kennis van computers om informatievoorziening via de computer en internet uit te voeren.
- Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
- Werken in de avonduren is voor jou een bewuste keuze.
- Je hebt oog voor de student en je collega.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. 
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.  

Wat bieden wij

Een uitdagende flexibele baan (3 uur) in een professionele en lerende werkomgeving. Het betreft een gastaanstelling voor onbepaalde tijd waarbij de avonden dat je werkt in goed overleg op basis van voorkeur worden ingevuld. Gemiddeld werk je een avond in de week (18.00-21.00 uur). De (freelance) vergoeding bedraagt € 50,- per uur. Reiskostenvergoeding gaat in overleg. Tegen gereduceerd tarief kan je gebruik maken van het personeelsrestaurant. Een korte opleiding met scholing en training op specifieke vaardigheden wordt vergoed en is verspreid over 6 maanden waarin theorie, communicatie en techniek aan de orde komen. Jaarlijks worden er uitjes georganiseerd in teamverband.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marije van Dijk-Siebring telefoonnummer (050) 361 3009 (uitsluitend maandag, dinsdag of donderdag tussen 09.00-17.00 uur)

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 december 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier