Proces Manager - Change Enablement en Configuration Management

Afdeling

IM-MIT: Informatie Management

Werkomgeving

Het UMCG is de grootste werkgever van het Noorden. In de gezondheidszorg zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van IT. Binnen het UMCG is Medische- en Informatie Technologie (MIT) de afdeling die zorgt voor het technisch beheer van alle centrale ICT- systemen en Informatiemanagement (IM) de afdeling die zorgt voor het functioneel beheer van de centrale ICT-systemen.

De activiteiten die binnen deze afdelingen worden uitgevoerd vallen binnen de ITIL- en BISL-processen die door de ICT van het UMCG worden gehanteerd en waarover door de afdeling Proces Control de regie wordt gevoerd. De afdeling Proces Control heeft tot doel het definiëren, sturen en optimaliseren van de IV-service processen in de hele IV-keten.

Functiebeschrijving

Als proces manager ben je verantwoordelijk voor het optimaal laten verlopen van de processen die aan jou zijn toegewezen. Je draagt zorg voor ontwerp, invoering en naleving van de IT-Service processen. Je zorgt voor inzicht in de procesvoortgang, stelt prestatie indicatoren op en werkt samen met (team)managers om verbeteringen te identificeren. Je zorgt voor optimale samenwerking tussen de verschillende teams in de IV-keten t.a.v. de uitvoering van de IT-Service processen. Je acteert vanuit een ITIL/BISL denkkader en stuurt op de samenhang tussen de verschillende ITIL- en BISL-processen. Hierin neem je initiatief en geef je gevraagd en ongevraagd advies. Ook draag je bij en doe je mee aan workshops en presentaties voor IM en MIT collega’s met de processen en werken met ITSM tooling als onderwerp.

Het zwaartepunt van de rol ligt op Change Enablement en Configuration Management. Voor Change Enablement ben je verantwoordelijk voor de juiste procesinrichting, monitoring en begeleiding om de changes binnen IM-MIT zo goed mogelijk te laten verlopen met een minimale verstoring op de dienstverlening. Voor Configuration Management ben je verantwoordelijk voor de juiste procesinrichting, monitoring en begeleiding voor de volledigheid van de registratie van de IT assets binnen het CMDB. Verder zal je de collega procesmanagers ondersteunen in hun processen.

Samen met je collega’s van Proces Control voer je de regie op alle IT-Service processen. Momenteel zijn er voor Incident, Problem, Request Fulfillment, Change, Configuration en Service Continuity processen ingericht. Alle procesmanagers volgen regelmatig trainingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en om deze toe te kunnen passen binnen de organisatie.

Wat vragen wij

- Een afgeronde opleiding op HBO-niveau.
- Kennis van de diverse procesraamwerken (minimaal ITIL Foundation en/of BISL Foundation certificering).
- Kennis van procesmatig werken.
- Ervaring in het inrichten en sturen van IT-Service processen op basis van SLA afspraken.
- Ervaring met procesmodellering en het vertalen hiervan naar operationeel niveau.
- Ervaring in het opstellen en rapporteren van KPI’s, bij voorkeur m.b.v. Power BI.
- Ervaring in agile werken.
- Ervaring in Lean/SixSigma is een pre.
- Kennis en ervaring met de MS office pakketten.
- Kennis en ervaring met een of meerdere ITSM pakketten, zoals ServiceNow en een CMDB.
- Affiniteit met zorg en zorgapplicaties.
- Communicatieve vaardigheden om complexe materie helder te verwoorden.
- Overtuigingskracht.
- Een teamspeler.
- Klantgerichtheid en flexibiliteit.
- Resultaatgericht.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een prettige werksfeer in een uitdagende organisatie waar je de mogelijkheid krijgt om de IV diensten door middel van goed ingerichte en ondersteunde processen optimaal aan te bieden. Er is veel ruimte voor zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en een eigen inbreng.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband (36 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 4.800,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Thomas van Buuren telefoonnummer 06 2564 6307
t.c.van.buuren@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 24 oktober 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier