Klinisch Chemicus in opleiding

Afdeling

Laboratoriumgeneeskunde

Werkomgeving

Het UMCG is één van de 7 universitair medische centra in Nederland. Naast een ‘gewoon’ ziekenhuis is het ook een innoverende organisatie waar patiëntenzorg, onderzoek, opleiding en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn. Dagelijks zijn er in het UMCG 1000 patiënten opgenomen, een veelvoud daarvan bezoekt een polikliniek. In het UMCG, gelegen in de binnenstad van Groningen, werken meer dan 12.000 medewerkers. Het UMCG behoort hiermee tot de grootste ziekenhuizen in Nederland en tot de grootste werkgevers in het noorden van het land.

Afdeling Laboratoriumgeneeskunde:
De afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het UMCG voert jaarlijks circa 1000.000 aanvragen (6.000.000 analyses) uit voor de medische afdelingen in het UMCG en voor externe aanvragers. In de regio Noord- Nederland ligt het zwaartepunt van de bijzondere bepalingen in het UMCG. In totaal worden er meer dan 500 verschillende bepalingen uitgevoerd. De afdeling is onderverdeeld in 10 vakinhoudelijke laboratoria en een aantal prikpoli’s voor afname van bloed en het inzamelen van urine. Binnen de staf van de afdeling werken onder meer12 klinisch chemici, 6 medisch immunologen en een klinisch chemicus in opleiding. In totaal werken er circa 350 medewerkers bij de afdeling Laboratoriumgeneeskunde.


Functiebeschrijving

Tijdens de 4 jaar durende opleiding (bij een fulltime aanstelling), waarbij het opleidingscurriculum van de Nederlandse Vereniging voor Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (NVKC) als leidraad geldt, word je direct betrokken bij laboratoriumdiagnostiek in de dagelijkse patiëntenzorg. Je loopt stages op de verschillende laboratoria en op diverse afdelingen van het ziekenhuis en maakt actief kennis met de klinische chemie, endocrinologie, metabole ziekten, hematologie en immunologie. Een deel van de opleiding zal samen met de andere laboratoria in de onderwijs- en opleidingsregio Noord- Oost-Nederland (OOR-NO) worden vormgegeven. Er wordt tijdens de opleiding, naast analytische kennis, veel aandacht besteed aan de (patho)fysiologie en de klinische achtergrond van bepalingen. Daarnaast draag je bij aan het onderzoek en onderwijs van de afdeling en maak je kennis met de managementaspecten van het vak. Na het eerste jaar participeer je in de avond-, nacht- en weekenddiensten klinische chemie en bloedtransfusie.

Wat vragen wij

- Je bent enthousiast en beschikt over goede leidinggevende en communicatieve eigenschappen.
- Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen en hebt aantoonbare affiniteit met laboratoriumgeneeskunde.
- Je beschikt over de noodzakelijke recente academische vooropleiding in de geneeskunde, farmacie of biochemie/medische biologie.
- Je hebt minimaal 2 jaar onderzoekservaring binnen het domein van de laboratoriumgeneeskunde. Een promotie strekt zeer tot aanbeveling maar is geen vereiste.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wil je meer informatie over de opleiding en de noodzakelijke opleidingseisen? Klik dan hier

Wat bieden wij

Je krijgt een contract bij het UMCG gedurende de duur van de opleiding (28,8 tot 36 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 5.251,- bruto per maand (10M) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie:
- prof. dr. Ido Kema, klinisch chemicus, afdelingshoofd en opleider
- dr. Joost van Pelt, arts klinische chemie, plaatsvervangend opleider
- Eén van de andere klinisch chemici of klinisch chemicus in opleiding

Allen bereikbaar via: (050) 361 576 (via het secretariaat van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde.

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 5 oktober 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier