AIOS Medische Microbiologie

Afdeling

Medische Microbiologie en Infectieprefentie

Werkomgeving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) vormt samen met de opleidingsziekenhuizen van Noordoost Nederland de grootste opleidingsregio in Nederland en verzorgt alle erkende medisch specialistische opleidingen. De topreferente zorg in het UMCG is in het bijzonder gericht op transplantatie, oncologie en acute zorg. Naast een inspirerende werkomgeving biedt de universiteitsstad Groningen ook een uitstekende woon- en leefomgeving.
De opleiding tot arts-microbioloog in de regio Noordoost Nederland is een gezamenlijke inspanning van het UMCG, Certe Medische Microbiologie Friesland & Noordoostpolder/ Medisch Centrum Leeuwarden en LabMicta/Ziekenhuisgroep Twente locatie Almelo. In de opleiding wordt specifiek aandacht besteed aan het samenwerken in regionale netwerken. Het UMCG verzorgt de volledige opleiding van vijf jaar, terwijl in de grote regionale opleidingsklinieken een éénjarige deelopleiding kan worden gevolgd.

Wil je meer informatie over het werken op de afdeling? Klik dan hier

Functiebeschrijving

Als arts-microbioloog ben je mede verantwoordelijk voor de zorg voor patiënten met infecties en voor de preventie van zorggerelateerde infecties. Het curriculum van de opleiding tot arts-microbioloog omvat de bacteriologische, virologische, parasitologische en mycologische diagnostiek met de bijbehorende consultatieve taken, werkzaamheden op het gebied van infectiepreventie en de openbare gezondheidszorg. Bij de start van de opleiding worden deze aandachtsgebieden in een individueel opleidingsplan vastgelegd.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van het diploma basisarts.
- Je bent enthousiast, flexibel en stressbestendig.
- Je bezit uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden.
- Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift.
- Je beschikt over een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
- Je kunt zelfstandig en in teamverband werken, ook met professionals van verschillende disciplines; je bent een bruggenbouwer.
- Je hebt een proactieve instelling en je bent een klantgerichte professional voor wie patiëntveiligheid voorop staat.
- Je hebt aantoonbare belangstelling voor het specialisme medische microbiologie.
- Je bent beschikbaar om te starten met de opleiding in januari 2023.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst (36,8 - 46 uur per week) voor de duur van de opleiding, met de mogelijkheid tot detachering naar een van de regionale opleidingsklinieken. Het salaris bedraagt maximaal € 5.133,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Overige interessante links:

https://www.remis-plus.net/

https://oorno.nl/opleiding/medische-microbiologie/

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Greetje Kampinga telefoonnummer (050) 361 3480 06 3162 3156
g.a.kampinga@umcg.nl
Robert Huis in 't Veld telefoonnummer (050) 361 3480 06 5525 6133
r.a.g.huis.in.t.veld@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 23 oktober 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier