Verpleegkundig Specialist Genderteam UCP

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Het Genderteam van het UMCG behandelt volwassenen met genderdysforie die een genderbevestigende somatische behandeling wensen. Het Genderteam van het UMCG heeft een mental health team die de indicatiestelling hiervoor verzorgt. Het mental health team is onderdeel van de afdeling Soma en Psyche van het Universitair Centrum Psychiatrie (umcg.nl): hèt expertisecentrum van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland.

Het gendertraject omvat een psychologische en psychiatrische screening/ indicatiestelling, hormoontherapie en diverse (plastisch) chirurgische ingrepen. Op indicatie wordt psychologische-, seksuologische- of psychiatrische behandeling aangeboden naast het transitieproces.

Functiebeschrijving

- Je onderzoekt en indiceert personen met de wens voor geslachtsbevestigende behandeling in samenwerking met de andere disciplines van het team.
- Je bent medeverantwoordelijk voor de triage, de organisatie van de wachtlijst en externe verwijzingen.
- Je bent betrokken bij de evaluatie en voorbereiding van patiënten voor de geslachtsoperaties.
- Je draagt actief bij aan een goede samenwerking en afstemming met je collega’s binnen het Genderteam. Hierbij zijn de samenwerking met diverse (medische) disciplines en de soms complexe behandelprocessen belangrijke aspecten.
- Je draagt actief bij aan de doorontwikkeling van de zorg op basis van nieuwe inzichten en landelijke ontwikkelingen.
- Je draagt voor een belangrijk deel bij aan de landelijk beoogde netwerkontwikkeling. Je bent hierin aanspreekpunt voor verwijzers en ketenpartners.
- Je bent casemanager voor kwetsbaardere patiënten van het Genderteam. Vaak is hier psychiatrische problematiek aan de orde (autisme, persoonlijkheidsproblematiek).
- Je zorgt voor vlotte en adequate verslaglegging en overdracht.

Wat vragen wij

- Een BIG-registratie als verpleegkundig specialist. Ook als je nog in opleiding tot verpleegkundig specialist nodigen we je graag uit om te solliciteren.
- Bij voorkeur werkervaring in de GGZ en/of GGZ differentiatie als verpleegkundig specialist.
- Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Je komt te werken in een zeer bevlogen en enthousiast mental health-team dat bestaat uit een psychiater, een arts assistent en twee psychologen. Het is een dynamische en veelzijdige werkomgeving waarbij je nauw samenwerkt met de diverse somatische specialismen (gynaecologen, plastisch chirurgen) die lid zijn van het UMCG Genderteam.
Een mooie rol in een snel veranderend werkveld met onze ambitie om het netwerk voor transgenderzorg te helpen verbreden en wetenschappelijk onderzoek te faciliteren. Er bestaan nauwe banden met het Amsterdam UMC, Radboud Ziekenhuis en andere instellingen die gespecialiseerd zijn in genderdysforie.
Een dienstverband van 0,67 -0,78 fte (24-28 uur) voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt maximaal € 5.251,-. bruto per maand (schaal 10M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.
Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag;
- 8,3% eindejaarsuitkering;
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing;
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder andere extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals het fietsplan.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Luuk Kalverdijk telefoonnummer (050) 361 2023

Hermen Hagen telefoonnummer 06 5525 7064

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 16 oktober 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier