Longfunctieanalist Beatrix Kinderziekenhuis

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis is de universitaire kinderafdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en oefent de algemene kindergeneeskunde en alle kindergeneeskundige deelspecialismen uit. Er werken ruim 650 medewerkers, van wie ruim zestig medische stafleden en meer dan 400 verpleegkundigen. Het ziekenhuis telt 150 klinische bedden en heeft de beschikking over een kinder-IC, een neonatale-IC, een polikliniek, vier verpleegafdelingen, een dagbehandelingsunit en een functiecentrum. Per jaar worden gemiddeld 3.700 kinderen opgenomen en bezoeken ruim 22.000 kinderen de polikliniek.
Het Beatrix Kinderziekenhuis en de disciplinegroep Kindergeneeskunde omvatten de klinische zorg, het onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de kindergeneeskunde. Het Beatrix Kinderziekenhuis heeft een bijzondere betekenis als topreferentiecentrum, onder andere voor kinderoncologie, congenitale hartafwijkingen en long-, lever- en darmtransplantaties.
De poliklinische zorg rondom een patiënt bestaat uit het uitvoeren van behandelingen en het geven van voorlichting en instructie. Voor het stellen van de juiste diagnose is het soms nodig aanvullend onderzoek uit te voeren, zoals longfuncties, hartecho’s e.d. De sectie kinderlongziekten en kinderallergologie behandelt kinderen met complexe longziekten, zoals moeilijk behandelbaar astma, CF, en is het landelijk centrum voor longtransplantatie bij kinderen. Als longfunctie assistent participeert u in het multidisciplinaire spreekuur CF en longtransplantatie.
Op de polikliniek worden patiënten van verschillende specialismes behandeld. Voorbeelden hiervan zijn mdl, oncologie, longziekten, nefrologie, cardiologie, metabole ziekten en algemene kindergeneeskunde.

Functiebeschrijving

- Je onderzoekt kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.
- Je doet alle voorkomende longfunctieonderzoeken. Naast volume flow onderzoek verrichten we onderzoek naar long volumina, diffusie, NO in uitademingslucht, hyperreactiviteitsonderzoek, FOT, multiple breath washout en baby bodyplethysmografie. Daarnaast worden inspanningstesten in de vorm van fietsergometriën en loopbandtesten verricht.
- Je verricht alle voorkomende inspanningsonderzoeken, samen met een arts of collega longfunctieanalist.
- Je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging en administratieve verwerking van de onderzoeken.
- Je levert een bijdrage aan het team en het continue verbeteren van de zorg aan onze patiënten, door jezelf te zijn, je kennis te delen en mee te denken in (wetenschappelijke) projecten.

Wat vragen wij

- Je beschikt over het diploma Longfunctieanalist.
- Je bent een betrokken collega die oog heeft voor de behoefte van iedere individuele patiënt en zijn of haar ouders.
- Je hebt een affiniteit met inspanningsonderzoeken.
- Je werkt met patiënten en collega’s samen vanuit een positieve en professionele grondhouding.
- Je beschikt over goede commucatieve vaardigheden en kunt goed samenwerken in een team.
- Je bent proactief en wilt graag meedenken en meewerken ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden je een professionele werkomgeving in een (sterk en dynamisch) team. Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar voor 28 uur per week, datum van ingang zo spoedig mogelijk. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte kan het contract worden verlengd voor onbepaalde tijd.
Het salaris bedraagt maximaal €4.201,- bruto per maand (schaal 8M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Tiezem de Ruijter telefoonnummer 06 2565 1330
t.p.ruijter@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 oktober 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier