Student voor (Marketing &) Communicatie Duurzaam UMCG

Afdeling

Stage, afstuderen en scriptie

Werkomgeving

- Het ondersteunen van de collega’s van Duurzaam UMCG op gebied van communicatie.
- Het plannen en houden van interviews met collega’s en het vertalen van de opgehaalde informatie naar interessante verhalen.
- Schrijven, redigeren en bewerken van tekst en beeld.
- Het zorgen voor input voor ons 6-wekelijke E-Magazine Duurzaam UMCG.
- Het opzetten van nieuwe kanalen/middelen (bijv. een Instagram account) om iedereen in de organisatie zo goed mogelijk te informeren over Duurzaam UMCG.

Functiebeschrijving

De gezondheidszorg is verantwoordelijk voor 7-8% van de totale CO2-uitstoot in Nederland. Als UMCG hebben we de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 ondertekend en houden we zo veel mogelijk rekening met de gevolgen van ons handelen op het milieu. Duurzame keuzes maken vinden we belangrijk. Duurzame energie. Duurzaam bouwen. Schoon water. Zo min mogelijk afval produceren. Restmaterialen zo veel mogelijk hergebruiken. Een gezonde leef- en werkomgeving met duurzame voeding en duurzame mobiliteit. Dit zijn onze speerpunten als het gaat over duurzaamheid. Iedereen die mogelijkheden ziet om hier aan bij te dragen, nodigen we uit om met die mogelijkheden aan de slag te gaan. Op die manier moet duurzaam handelen vanzelfsprekend zijn bij alles wat we doen.
Om (beter) te laten zien wat we allemaal doen op het gebied van duurzaamheid en medewerkers en patiënten te motiveren om mee te verduurzamen zijn we op zoek naar een student die met ons meedenkt hoe we iedereen het beste kunnen bereiken en die voor ons communicatietaken kan overnemen. De portefeuille duurzaamheid valt in het UMCG onder het team Veiligheid & Milieu (V&M) binnen de afdeling Bouw & Facilitair (B&F). B&F zorgt voor ondersteuning van de kerntaken van het UMCG door het integraal aanbieden en leveren van duurzame producten en diensten op het gebied van huisvesting, gebouwen & infrastructuur en facilitaire services. Samen met twee directe en meerdere indirecte collega’s draag je vanuit deze afdeling bij aan een duurzaam UMCG. Ben jij goed in het ophalen van informatie en het vertalen hiervan naar interessante verhalen? Schrijf je vloeiend in het Nederlands en Engels? Vind je duurzaamheid heel belangrijk en wil je leren hoe we dit belangrijke thema vorm geven in een universitair medisch centrum? Kom dan ons team Duurzaam UMCG versterken.

Wat vragen wij

- Je volgt een opleiding in communicatie (& marketing) of journalistiek op HBO- of WO-niveau of hebt aantoonbare ervaring in zo’n soort rol.
- Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk, zowel in het Nederlands als Engels.
- Je bent proactief, kunt out-of-the-box denken en bouwt en onderhoudt makkelijk je netwerk.
- Je bent ambitieus, hebt een groen hart en wilt graag nieuwe dingen leren.
- Je vindt het leuk om samen te werken en anderen enthousiast te maken.
- Ervaring met het maken van (korte) filmpjes (voor social media) is een pre.
- Kennis van Sharepoint, Adobe Indesign, Photoshop en Illustrator is een pre.

Wat bieden wij

- Stageovereenkomst met het UMCG
- Goede begeleiding in het UMCG
- Wetenschappelijke werkomgeving
- Nestor: een omgeving speciaal voor afstudeerders met informatie, links, tips & trics die je kunnen helpen tijdens je afstudeerperiode in het UMCG

Goed om te weten: vanwege de Covid-19 situatie werk je deels vanuit huis en overleg je met je opdrachtgever wanneer je in het UMCG bent.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

afstuderen@umcg.nl

Solliciteren

Je kunt uitsluitend reageren via het digitale sollicitatieformulier dat onderaan deze pagina staat. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Genoemde uiterste reactiedatum in het vacatureoverzicht is niet van toepassing op deze vacature. De vacature blijft op de website staan totdat een geschikte student is gevonden voor deze opdracht.

Digitaal sollicitatieformulier