Junior Academic Teacher, afdeling Neurologie

Afdeling

Neurologie

Werkomgeving

Het UMCG hecht veel waarde aan onderwijs dat aansluit op de zorgprofessional van de toekomst, de wensen van de patiënt en de maatschappelijke ontwikkelingen. Om voorop te blijven lopen is een continue investering nodig om nieuw onderwijs te bedenken en implementeren. De afdeling Neurologie wil samen met het Toetsbureau/ Toetsbeoordelingspanel (TBP) deze uitdaging oppakken.
In samenwerking met het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden (WIOO) biedt de afdeling een vacature als Junior Academic Teacher (JAT). We zoeken een arts met interesse in het vakgebied neurologie en in onderwijs en toetsing. De vacature biedt de mogelijkheid voor de JAT om zich binnen het vakgebied verder (theoretisch) te ontwikkelen en ervaring op te doen met het geven onderwijs en dan met name onderwijs in kleine groepen (tutoronderwijs). Daarnaast kan de JAT zich ontwikkelen wat betreft kennis en vaardigheden omtrent toetsing. De vacature past binnen het loopbaanbeleid van het UMCG dat beoogt artsen en toekomstige medisch specialisten op te leiden die zich onderscheiden op het gebied van onderwijs.

Functiebeschrijving

De JAT levert een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan diverse onderwijsactiviteiten van de afdeling Neurologie en activiteiten van het Toetsbureau/ TBP. Deze activiteiten spelen zich primair af binnen de opleiding Geneeskunde. De JAT is betrokken bij het ontwikkelen, geven, toetsen en evalueren van onderwijs. Wat betreft het onderwerp toetsing ligt de focus op de reguliere thematoetsen van de (bachelorfase) geneeskundeopleiding van het UMCG en de landelijke interuniversitaire voortgangstoets. Het is ook heel goed mogelijk om te participeren in al dan niet lopende innovatie- en onderzoeksprojecten op het vlak van toetsing.

Wat vragen wij

De afdeling zoekt een zelfstandige en betrokken basisarts met (wetenschappelijke) interesse in vakgebied neurologie evenals in onderwijs - in het bijzonder toetsing -, opleiding en wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs. Goede vaardigheden op het gebied van communicatie (zowel in het Nederlands als in het Engels) en samenwerking zijn essentieel.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

De afdeling Neurologie biedt een plezierige en op ontwikkeling gerichte werkomgeving. Er is een ruim aanbod aan onderwijsactiviteiten en -projecten die aan kunnen sluiten op het persoonlijk ontwikkelingsplan van de JAT. De onderwijstrainee krijgt een scholingspakket aangeboden met de intentie een basiskwalificatie onderwijs (BKO) te behalen. Er zijn verder diverse mogelijkheden voor wetenschappelijke ontwikkeling door bij te dragen aan lopend wetenschappelijk onderzoek naar onderwijs. De positie biedt de unieke mogelijkheid om ervaring op te doen met het vakgebied en tegelijk ervaring op te doen met en te groeien in medisch onderwijs om zo voor te sorteren op een carrière binnen onderwijs en, indien van toepassing, medisch specialistische zorg.

Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar voor 30 tot 36 uur per week. Gewenste startdatum: zo spoedig mogelijk. Het salaris bedraagt maximaal € 4.800,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- dr. Bram Jacobs (b.jacobs@umcg.nl), neuroloog en lid van de landelijke Werkgroep Interuniversitaire Voortgangstoets (WIV)
- dr. Rob Bakels, fysioloog en voorzitter TBP (r.bakels@umcg.nl)
- drs. Pauline Bakker (p.p.m.bakker@umcg.nl), onderwijskundige en programma coördinator van het project Onderwijsloopbaanontwikkeling jonge (pre-) klinische professionals

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 4 september 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier