Trainee traject gediplomeerd IC-verpleegkundigen

Afdeling

Intensive Care Volwassenen

Werkomgeving

De Intensive Care Volwassenen (ICV) van het UMCG is een zelfstandige afdeling waar patiënten die intensieve zorg en behandeling nodig hebben worden opgenomen. De ICV beschikt over 30 IC bedden, verdeeld over 3 locaties en heeft ook een Mobiele Intensive Care Unit (MICU). IC-verpleegkundigen vervullen in het ziekenhuis een consultatieve rol.

Op de 3 ICV locaties worden patiënten met chirurgische, interne, neurochirurgische, thoraxchirurgische en traumatische aandoeningen en patiënten na orgaantransplantaties, verzorgd en behandeld. De ICV fungeert ook als regionaal en landelijk verwijscentrum voor IC-patiënten met multi-orgaan falen, beademingsproblematiek, ernstige neurologische aandoeningen en ernstige infectie/immuunziekten. Per jaar behandelt de ICV ongeveer 3.500 patiënten.

Naast de directe patiëntenzorg is de ICV betrokken bij wetenschappelijk onderzoek. Ook aan opleiding en scholing van alle medewerkers binnen de ICV wordt veel aandacht besteed.

Functiebeschrijving

In het trainee traject IC-verpleegkundige ga jij jezelf ontwikkelen om hoog complexe zorg te kunnen leveren aan alle patiëntcategorieën binnen onze Intensive Care (IC). Afhankelijk van je werkervaring wordt een persoonlijk scholingsprogramma samengesteld. Dit kan bestaan uit scholing in: de hoog complexe patiënt na (neuro-)traumatologie, patiënt met hoog complexe mechanische circulatoire ondersteuning, de patiënt met nierfunctie vervangende therapie en de transplantatie patiënt. Je volgt onderwijs aan het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiding (WIOO) en verzorgt de specifieke patiëntcategorieën onder begeleiding. Naast je werk op de Intensive Care kan je deel uitmaken van het Mobiele Intensive Care Unit-team (MICU) of het team consultatieve Intensive Care verpleegkundigen(CIV).

Wat ga je doen
- Je draagt zorg voor het volledige verpleegkundig proces bij patiënten met meervoudig gecompliceerde ziektebeelden en/of levensbedreigende complicaties.
- Je geeft invulling aan de uitvoering van activiteiten en zorg volgens het medisch en verpleegkundig beleid.
- Je verricht instrumenteel-technische handelingen.
- Je draagt zorg voor een goed zorgklimaat door een respectvolle bejegening en aandacht voor de individuele wensen en behoeften van de patiënt en familie.
- Je begeleidt de patiënt en familie.
- Je werkt in een team en multidisciplinair.
- Je werkt volgens rooster in alle onregelmatige diensten.

Lees hier de ervaringen van Hannie, IC-verpleegkundige.

Wat vragen wij

- Je bent IC-verpleegkundige, ingeschreven in het BIG-register en in het bezit van het IC verpleegkundig diploma.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent flexibel en kunt goed plannen en organiseren.
- Je hebt werkervaring als IC-verpleegkundige.

Aanvullend
- Vermeld in je brief 2 referenties en je BIG registratienummer.
- Wanneer je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan graag je portfolio meenemen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Basis van ons handelen is ‘van mens tot mens’.

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Je salaris bedraagt maximaal € 4.769,- bruto per maand (schaal 9aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie over deze vacature contact op met:
- drs. Dinald Maatman, hoofdverpleegkundige ICV2, telefoonnummer: 06 2565 0608
- Karin Huigen, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV2, telefoonnummer: 06 2564 9197
- Irene Warmolts, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV3, telefoonnummer: 06 5525 6946
- Guido Martens, regieverpleegkundige Opleiding & Onderwijs ICV4, telefoonnummer: 06 2564 9198

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 3 juli 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier