Psychiater polikliniek Soma en Psyche van het UCP

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Afdeling Soma en Psyche Universitair Centrum Psychiatrie (UMCG)
De afdeling Soma en Psyche bestaat uit een aantal teams die gespecialiseerd zijn op het snijvlak van de somatiek en psychiatrie zoals de poli Soma en Psyche (voorheen poli somatoforme stoornissen), het genderteam, de medische psychologie, de consultatieve dienst psychiatrie en de MPU interne. Je gaat werken op de polikliniek van de afdeling Soma en Psyche waar patiënten gezien worden met vooral somatoforme stoornissen die in de tweede lijns GGZ onvoldoende hebben kunnen profiteren van de behandeling. Verwijzingen komen van huisartsen, GGZ instellingen en medisch specialisten.

We streven in overleg met onze patiënten naar behandeling op maat. De behandeling kan uit één of meer behandelvormen bestaan waaronder CGT, ACT, L-MBT, hypnose, farmacotherapie, psychomotore therapie, EMDR, beeldende therapie en arbeidstherapie. Het team bestaat uit drie psychiaters, een klinisch psycholoog, twee GZ-psychologen, een psychomotore therapeut, een beeldend therapeut en een maatschappelijk werker. De poli Soma en Psyche werkt nauw samen met andere afdelingen van het UCP en somatisch specialisten in het UMCG. Ook neemt de poli deel aan een landelijk onderzoek gericht op persoonsgebonden voorspellers van behandelresultaat en loopt er een onderzoek naar patiënten attributie voor behandelresultaat.

Universitair Centrum Psychiatrie
De afdeling Soma en Psyche is onderdeel van het UCP; hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer.
Het UCP heeft diverse onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken. Bij het UCP werken mensen voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis een aantrekkelijk en vanzelfsprekend onderdeel vormt van het werken in een academische setting. Het wetenschappelijk onderzoek is klinisch epidemiologisch en neurobiologisch van aard, waarbij het uiteindelijke doel is de behandeling van de patiënt te verbeteren.
Naast de afdeling Soma en Psyche beschikt het UCP over de afdelingen Crisis, Deeltijd en Opname (CDO), Stemmings- en Angststoornissen, Psychosen en Ouderenpsychiatrie.
In 2024 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Je bent medisch eindverantwoordelijk voor de specialistische en topreferente zorg van patiënten die behandeld worden op de polikliniek van de afdeling Soma en Psyche.
- Je superviseert daarin arts-assistent(en).
- Je draagt in samenspraak met het hoofd Behandelzaken en het multidisciplinair team Zorg voor vernieuwing van het behandelaanbod.
- Je bent samen met collega psychiaters van het UCP verantwoordelijk voor de continuïteit van de acute zorg.
- Je draagt zorg voor goede communicatie met patiënten en verwijzers.
- Je werkt nauw samen met de collega’s in het multidisciplinaire team en met collega’s en huisartsen in de regio.
- Je levert een actieve bijdrage aan onderzoeks-, opleidings- en onderwijstaken.

Wat vragen wij

- Je beschikt over een BIG registratie als psychiater en je hebt aantoonbare affiniteit en het liefst ook ervaring met patiënten met somatoforme stoornissen.
- Je bent flexibel, stressbestendig en kunt goed overzicht bewaren.
- Je bent creatief en hebt visie op en ideeën over het verder ontwikkelen van speerpunten voor het huidige behandelprogramma.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een dienstverband voor 0,8 fte (32-36 uur per week) voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Een passend salarisaanbod volgt afhankelijk van je ervaring en expertise. Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag
- 8,3% eindejaarsuitkering
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals een fietsplan.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Lees meer over werken bij het UCP via deze links: Werken bij het Universitair Centrum Psychiatrie en Universitair Centrum Psychiatrie

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Anna Krikke telefoonnummer 06 2564 9114

Hermen Hagen telefoonnummer 050 361 2035

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 18 juli 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier