Manager Wetenschap en Onderzoek Lifelines

Afdeling

Lifelines

Werkomgeving

Sinds 2006 bouwen we aan een alsmaar groeiende, unieke schat van data van 167.000 vrijwillige deelnemers in Noord-Nederland. Elke vijf jaar laten zij zich meten, wegen, staan ze bloed en urine af en vullen ze vragenlijsten in over de meest uiteenlopende onderwerpen. De data die we hiermee verzamelen, delen we graag met onderzoekers die hiermee ontdekkingen kunnen doen over hoe we gezonder oud kunnen worden. Voor de komende jaren zetten wij in op de sterke positie van Lifelines, het stimuleren van ons datagebruik, en de impact die we daarmee creëren door een bewezen verschil te maken in het realiseren van meer gezonde jaren.

Lifelines is er voor altijd
De manager Wetenschap en Onderzoek is verantwoordelijk voor de verbinding tussen Lifelines en wetenschappelijke en maatschappelijke (onderzoeks)instituten. In deze functie geef je leiding aan en ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de Lifelines Research Office. Daarnaast zet jij je in voor het verhogen van het gebruik en de waarde van de verzamelde gezondheidsgerelateerde gegevens, het verder ontwikkelen van de samenwerking met wetenschappelijke- en maatschappelijke organisaties en het stimuleren van medische ontwikkelingen en gezondheidsbeleid. Naar verwachting zullen wij in 2024 starten met onze vierde onderzoeksronde en ben je als manager Wetenschap en Onderzoek nauw betrokken bij het waarborgen van de wetenschappelijke- en maatschappelijk relevantie hiervan. De manager Wetenschap en Onderzoek maakt onderdeel uit van het MT. Het MT bestaat verder uit de algemeen directeur, wetenschappelijk directeur, businesscontroller, manager deelnemers en organisatie, bestuurssecretaris en de HR-adviseur.

Functiebeschrijving

In deze dynamische functie draag je actief bij aan de vorming en uitvoering van het beleid van Lifelines.

- Als MT-lid draag je bij aan de doorontwikkeling van de organisatie op basis van onze waarden: mensen zoals jij en ik, een schat van data en delen is gezond.
- Leidinggeven aan een team van projectleiders en een teamleider.
- Stimuleren van het gebruik van de verzamelde informatie en lichaamsmaterialen.
- Actief meedenken met externe partijen over onderzoeksideeën en de uitwerking daarvan.
- Vertalen van relevante ontwikkelingen naar additionele en vernieuwende methoden voor het verzamelen en ontsluiten van Lifelines-gegevens, met voldoende waarborgen voor hoge kwaliteit en privacy.
- Zorgdragen voor een goede afstemming tussen meerdere parallel lopende projecten, inclusief de verdeling en inzet van personeel en financiën.
- Betrokken zijn bij regie-/stuur-/project-/werkgroepen op organisatieniveau of in samenwerkingsverbanden, waarin je ook als opdrachtgever kan optreden.
- Proactief bijdragen aan de strategische ontwikkelingen binnen de Lifelines-organisatie.

Wat vragen wij

- Afgeronde WO-opleiding.
- Aantoonbare kennis van en ervaring met epidemiologisch en/of multidisciplinair gezondheidsonderzoek.
- Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare leidinggevende functie.
- Kennis van financiën en relevante ervaring in een projectomgeving, bij voorkeur als projectmanager of projectleider.
- Ervaring met consultatie van en samenwerking met wetenschap, beleid en bedrijfsleven.


Wie ben jij?
Een manager die door ervaring, maar ook door een prettige en open persoonlijkheid ervoor zorgt de belangen van Lifelines te verbinden met belangen van anderen, zoals onderzoekers. Je weet de zichtbaarheid van Lifelines te vergroten en deze zo te positioneren dat stakeholders binnen en buiten Lifelines deze weten te vinden.
Waar zijn we nog meer naar op zoek?
- Je bent besluitvaardig en je kunt op professionele wijze omgaan met tegengestelde belangen.
- Je bent een manager, die mensen bindt, inspireert en motiveert met een open coachende, heldere en concrete stijl van leidinggeven.
- Je bent in staat met visie sturing te geven aan de ontwikkeling en uitvoering van het organisatiebeleid.
- Je kunt strategisch en conceptueel denken.
- Je hebt een initiatiefrijke instelling, je denkt in oplossingen en (nieuwe) mogelijkheden.
- Je bent in staat om complexe bedrijfsprocessen te begrijpen, in kaart te brengen en continu te verbeteren.

Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.

Wat bieden wij

Een prettige en uitdagende werkomgeving, waarin collega’s altijd bereid zijn elkaar te helpen en waar hard maar vooral ook samengewerkt wordt. Je wordt in eerste instantie aangenomen voor de duur van 1 jaar, waarna verlenging van het contract tot de mogelijkheden behoort. Het salaris bedraagt minimaal € 5.557,- en maximaal € 6.753,- bruto per maand (schaal 13) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt Lifelines 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO- UMC).

Goed om te weten
We voldoen aan de voorwaarden van de privacy wetgeving (AVG) en vernietigen gegevens zodra deze niet meer noodzakelijk zijn. Dit doen we binnen de wettelijke bewaartermijnen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jochen Mierau
j.o.mierau@rug.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De bevestiging vanuit het UMCG kan verwarrend zijn, daarom willen wij benadrukken dat het een dienstverband met Lifelines betreft. Een selectieassessment kan deel uitmaken van de procedure en ook kunnen referenties worden opgevraagd. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Digitaal sollicitatieformulier