Tandartsdocenten met affiniteit voor orale chirurgie en implantologie, traineepr

Afdeling

Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Werkomgeving

De docenten tandheelkunde en mondzorgkunde verzorgen onderwijs voor de gelijknamige opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het CTM verzorgt een breed palet van mondzorg aan patiënten uit de Noordelijke regio en is een inspirerende werkomgeving voor het geven van onderwijs aan studenten. Bij de Groningse opleiding van tandartsen en mondhygiënisten staat samenwerking van verschillende beroepsgroepen in de mondzorg centraal.

We werken binnen de orale chirurgie en implantologie met een enthousiast team van docenten en willen dit team graag uitbreiden met twee (beginnende) tandarts collega’s. Het CTM heeft een regionale functie voor complexe mondzorg. Naast het superviseren en begeleiden van studenten, zul je ook patiënten behandelen in de polikliniek. Wij bieden een traineeprogramma met uitgebreide begeleiding en verdieping.

Het CTM is een inspirerende veelzijdige en inspirerende onderwijsinstelling binnen het UMCG, met ruime mogelijkheden tot intercollegiaal contact, interne scholingsmogelijkheden en mogelijkheden tot verdere ontwikkeling op het gebied van onderwijs, patiëntenzorg en onderzoek, eventueel leidend tot een promotie. Op de onderwijspraktijk en de stafpraktijk worden de patiënten behandeld volgens de laatste inzichten, gevoed vanuit de verschillende expertisegroepen. Het werk is afwisselend, veelzijdig en je werkt in een grote groep collega’s. De sfeer is laagdrempelig.

Functiebeschrijving

Een dag per week zul je opgeleid worden tot tandarts-implantoloog. Het opleiden tot tandarts-implantoloog bestaat enerzijds uit het meedraaien tijdens de spreekuren en het uitvoeren van (pre-)implantologische behandelingen onder begeleiding van een ervaren tandarts-implantoloog en anderzijds uit het volgens van congressen en onderwijs op het gebied van de implantologie. Naast je ontwikkeling tot tandarts-implantoloog ben je bereid om de digitalisering van het vakgebied verder te ontwikkelen. De overige tijd wordt je als docent ingezet in het (klinisch) onderwijsprogramma tandheelkunde. Dat kan op verschillende manieren ingevuld worden, afhankelijk van de interesses die je hebt, maar wel passend in de op dat moment openstaande posities binnen het Centrum voor Tandheelkunde (CTM). Dit kan variëren van (pre-)klinisch docent tot het begeleiden van scriptie studenten.
- Je volgt gedurende 4 jaar een uitgebreid praktisch en theoretisch scholingsprogramma orale chirurgie en implantologie.
- Je wordt daarnaast ingezet in het (pre-)klinisch onderwijs.
- Je draagt zorg voor een goed verloop van de behandelingen van patiënten en geeft daarbij adequaat begeleiding aan klinische studenten.
- Je staat voor deskundige behandeling van patiënten op basis van de vastgestelde CTM-protocollen en best clinical practice.
- Je stelt het belang van de patiënt voorop, maar je hebt oog voor de specifieke onderwijssituatie waarin de student moet leren van de patiëntenzorg.


Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van een tandartsdiploma en staat (ongeclausuleerd) ingeschreven als tandarts in het BIG register.
- Je hebt bij voorkeur praktische ervaring in de algemene tandheelkunde, liefst in een groepspraktijk en je hebt affiniteit voor de (pre-)implantologische chirurgie.
- Je hebt affiniteit met en bij voorkeur ervaring in het geven van onderwijs.
- Je bent bij voorkeur gepromoveerd en kunt een functie vervullen in het wetenschappelijk onderwijs, bijvoorbeeld het begeleiden van scriptie studenten en het opzetten en begeleiden van wetenschappelijk onderzoek. Ook het publiceren van wetenschappelijke artikelen of het geven van een lezing kan daar onderdeel van zijn.
- Je bent bereid mee te denken en te helpen om de digitalisering van het vakgebied te ontwikkelen binnen het CTM.
- Je hebt inzicht in recente ontwikkelingen binnen de tandheelkunde, ook in samenhang met andere wetenschapsgebieden.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal.
- Als collega ben je enthousiast, sociaal, flexibel en communicatief vaardig.
- Als zorgverlener ben je handvaardig en gedreven en je bent empathisch naar patiënten. Je kunt goed omgaan met de verantwoordelijkheid die komt kijken bij chirurgische behandelingen.
- Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar voor het CTM, waarbij je 1 dag per week als trainee aan het werk bent en 1 of meerdere dagen per week andere taken vervult. Je werkt toe naar een eerste registratie als tandarts-implantoloog in het register van de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie.
- Je bent voornemens langere tijd (minimaal 5 jaar) aan het UMCG-CTM verbonden te blijven voor minimaal 2 dagen per week.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een leuke en dynamische werkplek in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen creatieve inbreng. Je wordt begeleid door ervaren tandarts-implantologen die je alle facetten van de orale en (pre-)implantologische chirurgie kunnen leren. Er is een budget beschikbaar voor het volgen van één internationaal congres per jaar. Daarnaast kunnen er in overleg cursussen gevolgd worden. Via de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG heb je toegang tot een grote hoeveelheid databanken met wetenschappelijke literatuur en onderwijsplatforms met bijbehorende interactieve onderwijsmiddelen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor minimaal 4 jaar, met de intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd (minimaal 16 uur per week). De datum van indiensttreding is 1 september 2022.

Het salaris bedraagt maximaal € 5.584,- bruto per maand (schaal 11 per 1-8-2022) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Charlotte Jenssen
c.jensen@umcg.nl
drs. Henri Lohr
h.j.lohr@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier