Psychiater polikliniek Ouderenpsychiatrie

Afdeling

Universitair Centrum Psychiatrie

Werkomgeving

Afdeling Ouderenpsychiatrie Universitair Centrum Psychiatrie (UMCG)
De afdeling Ouderenpsychiatrie bestaat uit een polikliniek, deeltijdbehandeling en een Medisch Psychiatrische Unit (MPU) algemeen en een MPU specifiek voor ouderen. Je gaat werken op de polikliniek van de Ouderenpsychiatrie, het hart van de afdeling Ouderenpsychiatrie. Het betreft een specialistische polikliniek voor patiënten ouder dan 60 jaar waarbij de nadruk ligt op stemmingsstoornissen, angststoornissen en somatoforme stoornissen, veelal in interactie met persoonlijkheids-, somatische en/of cognitieve problematiek. In geval van comorbide somatische en cognitieve problematiek wordt nauw samengewerkt met Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) en de afdeling Neurologie van het UMCG waar de afdeling Ouderenpsychiatrie een vaste liaisonfunctie heeft.

Universitair Centrum Psychiatrie
Het cluster Ouderenpsychiatrie is onderdeel van het Universitair Centrum Psychiatrie (UCP); hét expertisecentrum op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Noord-Nederland. Hier werk je samen met 570 betrokken en gedreven collega’s aan hoogstaande psychiatrische diagnostiek en behandeling in een open en hartelijke sfeer.

Het UCP heeft diverse onderwijs-, opleidings- en onderzoekstaken. Bij het UCP werken mensen voor wie het ontwikkelen en overdragen van kennis een aantrekkelijk en vanzelfsprekend onderdeel vormt van het werken in een academische setting. Het wetenschappelijk onderzoek is klinisch epidemiologisch en neurobiologisch van aard, waarbij het uiteindelijke doel is het verbeteren van de behandeling van de patiënt.

Naast de Ouderenpsychiatrie beschikt het UCP ook over een afdeling Crisis, Deeltijd en Opname (CDO), Stemmings- en Angststoornissen, Psychosen en de afdeling Soma en Psyche.

In 2024 zal het UCP verhuizen naar een nog te realiseren nieuw gebouw dichter gelegen bij het centraal medisch complex van het UMCG.

Functiebeschrijving

- Je bent medisch eindverantwoordelijk voor de specialistische en topreferente zorg van patiënten die behandeld worden op de polikliniek Ouderenpsychiatrie.
- Je superviseert daarin arts-assistent(en) vanuit verschillende opleidingen, verpleegkundig specialisten i.o. en SPV-ers i.o.
- Je draagt in samenspraak met het hoofd Behandelzaken en het multidisciplinair team zorg voor vernieuwing van het behandelaanbod.
- Je bent samen met collega psychiaters binnen de afdeling verantwoordelijk voor de continuïteit van de acute zorg en wij vragen derhalve een continue flexibele inzet binnen de andere teams.
- Je draagt zorg voor een goede communicatie met patiënten en verwijzers.
- Je werkt nauw samen met de collega’s in het multidisciplinaire team en met collega’s en huisartsen in de regio.
- Je levert een actieve bijdrage aan opleidings- en onderwijstaken.
- Er bestaan mogelijkheden voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek binnen de diverse lopende (onderzoeks-)projecten, mede afhankelijk van je eigen expertise en track-record.

Wat vragen wij

- Je beschikt over een BIG registratie als psychiater en je hebt aantoonbare affiniteit en het liefst ook ervaring met zowel de biologische als psychotherapeutische behandeling van de verschillende affectieve stoornissen bij ouderen.
- Daarnaast heb je aantoonbare affiniteit met complexe diagnostiek, met name wanneer het toestandsbeeld wordt gekleurd door persoonlijkheidsproblematiek, somatische comorbiditeit en/of cognitieve stoornissen.
- Je bent flexibel, stressbestendig en je kunt goed overzicht bewaren.
- Je bent creatief en kunt in/bij het huidige behandelprogramma speerpunten (helpen) ontwikkelen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een dienstverband voor 0,8 fte (32-38 uur per week), voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
Een passend salarisaanbod volgt afhankelijk van je ervaring en expertise. Daarnaast biedt het UMCG:
- 8% vakantietoeslag
- 8,3% eindejaarsuitkering
- een functiegebonden budget voor bij- en nascholing
- een aantrekkelijk CAO á la carte waarin je onder anderen extra verlofuren kunt sparen en gebruik kunt maken van allerlei fiscale regelingen zoals een fietsplan.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Lees meer over werken bij het UCP via deze links:
Werken bij het Universitair Centrum Psychiatrie
Universitair Centrum Psychiatrie

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Richard Oude Voshaar telefoonnummer (050) 361 5719

Hermen Hagen telefoonnummer (050) 361 2035

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 4 juli 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier