Verpleegkundigen voor de vervolgopleiding Kinderverpleegkunde

Afdeling

Kindergeneeskunde

Werkomgeving

Het Beatrix Kinderziekenhuis is een onderdeel van het UMCG en richt zich op hoogwaardige medische diagnostiek, behandeling en zorg voor kinderen. Het BKZ telt 150 klinische bedden, verdeelt over 4 kinderafdelingen, een polikliniek, een functiecentrum, een IC Kinderen en een IC Neonatologie. De patiënten komen acuut of via een geplande (dag)opname binnen voor vrijwel alle specialismen, zoals algemene kindergeneeskunde, cardio-thoracale chirurgie, transplantatie-geneeskunde, neurologie en neurochirurgie, traumatologie, kinderchirurgie en orthopedie. Binnen het BKZ is een nauwe samenwerking tussen de afdelingen.

Functiebeschrijving

Als leerling kinderverpleegkundige krijg je een leer-werktraject aangeboden. Het traject start in oktober 2022 met een voorwerkperiode van 3 maanden. Vanaf janauri 2023 start de opleiding welke in totaal 13 maanden zal duren. Binnen dit leer-werktraject werk je op verschillende afdelingen van het Beatrix Kinderziekenhuis (BKZ) en daarnaast heb je 2 à 3 lesdagen per maand.
Op alle afdelingen in het BKZ wordt gewerkt met leerunits en werken de leerling kinderverpleegkundigen onder supervisie van een leercoach. Zo werken we ernaar toe dat je uiteindelijk als kinderverpleegkundige verantwoordelijkheid kunt dragen voor het totale verpleegkundige proces, in alle vormen van de patiëntenzorg, waarbij het kind en het gezinssysteem centraal staan in de zorg. Dagelijks hebben we te maken met een grote veelzijdigheid in leeftijd, ontwikkelingsfases en ziektebeelden. Dit doet een beroep op je flexibiliteit en vraagt een groot analytisch en probleemoplossend denkvermogen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, waarin gelijkwaardige samenwerking en vertrouwen de boventoon voeren.

Wat vragen wij

- Je bent als gediplomeerd verpleegkundige ingeschreven in het BIG-register en hebt verpleegkundige werkervaring opgedaan in een ziekenhuis.
- Je hebt aantoonbare affiniteit met het verplegen van kinderen en je hebt oog voor de rol van de ouders bij de zorg rondom hun kind.
- Je bent een gedreven verpleegkundige die haar verantwoordelijkheid kent, leergierig is en zichzelf wil ontwikkelen.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je hebt belangstelling voor medisch-verpleegtechnische handelingen.
- Je ervaart voldoende balans tussen werk en privé waardoor je vol energie aan een nieuwe opleiding tot kinderverpleegkundige kunt beginnen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG is een boeiende en dynamische omgeving met doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontwikkeling. Dit betekent onder andere dat de mogelijkheid er is om door te kunnen groeien naar de IC Neonatologie of de IC Kinderen.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (32 uur per week). Bij goed functioneren en voldoende vacatureruimte is er de mogelijkheid tot een vast dienstverband. Het salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 3.909,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie en kijkje in de keuken
Wil je meer informatie over deze vacature, wil je meer weten over de verschillende afdelingen, of wil je kennis maken met een afdeling en de collega’s? Neem dan contact op met:
- Stefan van Wijk, hoofdverpleegkundige L1, telefoonnummer: 06 5525 7307, e-mail: s.van.wijk@umcg.nl
- Theresa Laanstra, hoofdverpleegkundige M1, telefoonnummer: 06 2565 0034, e-mail: t.laanstra@umcg.nl
- Gerda van Bergen, hoofdverpleegkundige M2, telefoonnummer: 06 5272 4784, e-mail: g.van.bergen@umcg.nl

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.

Meer informatie

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd? Reageer dan via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina. Je kunt reageren tot en met 26 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier