(Senior) verpleegkundige Maag-, Darm- & Leverziekten

Afdeling

Maag-Darm-Leverziekten

Werkomgeving

Verpleegafdeling C3 (C3VA) is een afdeling binnen het UMCG met als specialisme de maag-, darm- & leverziekten (MDL) en transplantatiegeneeskunde. Doordat het UMCG veel expertise in huis heeft worden veel patiënten doorverwezen vanuit andere ziekenhuizen. Dit maakt dat er veel complexe casuïstiek is. Hierdoor is het werk van de verpleegkundige altijd uitdagend en ben je veelvuldig aan het klinisch redeneren en breng je MDL patiënten uitgebreid in kaart. De patiëntencategorie die je tegenkomt binnen de MDL is veelzijdig te noemen; acute zorg, chronisch zieken, transplantatiepatiënten, palliatieve zorg, psychiatrie en verslavingszorg komt allemaal voorbij.

“De MDL is een breed specialisme, dit maakt je werk erg dynamisch. Je krijgt onder andere te maken met de zorg rondom lever- en dunne darmtransplantatie. Op de afdeling hangt een veilige werksfeer door de open houding en saamhorigheid onder de collega’s.”
Simone, senior verpleegkundige


De afdeling
De afdeling heeft 30 bedden en wordt gerund door een team van verpleegkundigen, assistenten, artsen en MMA. Er zijn ongeveer 40 verpleegkundigen werkzaam, onderverdeeld in regieverpleegkundigen, senior verpleegkundigen, verpleegkundigen en stagiaires/leerlingen. Als afdeling wordt er veel tijd gestoken in training en opleiding van medewerkers, dit om de kwaliteit van zorg te kunnen vergroten en waarborgen. De senior verpleegkundigen hebben hier een belangrijke rol in. Gedurende alle diensten is er een senior verpleegkundige die de collega’s ondersteunt, coacht en waarbij iedereen terecht kan met vragen of een second-opinion.

Het team
Het team van C3VA is jong en dynamisch. Veel verpleegkundigen komen vanaf de opleiding op de afdeling en worden dan door de collega’s gecoacht en begeleid in hun groei tot ervaren verpleegkundige. Het team kijkt met een kritische blik naar de eigen werkwijze en draagt ideeën aan om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hiervoor zijn meerdere werkgroepen aanwezig met elk hun eigen expertisegebied. Kernwaarden vanuit het team zijn samenwerking, feedback, kwaliteit, openheid & gezelligheid.

Functiebeschrijving

Kernelementen van de zorg zijn een methodische zorgverlening en streven naar een goed zorg- en werkklimaat.
- Je werkt in een multidisciplinair team samen met medische en paramedische disciplines, jij bent als verpleegkundige verantwoordelijk om de kwaliteit van zorg te bewaken.
- Naast verpleegtechnische zorg heb je veel aandacht voor de psychosociale zorg en begeleiding gedurende ziekte- en herstelperiode van de patiënt en de naasten.
- Je neemt deel aan werkgroepen binnen de afdeling en/of UMCG breed.

Wat vragen wij

- Een verpleegkundige met beroepsopleiding op MBO of HBO niveau, BIG geregistreerd.
- Je hebt ervaring opgedaan in een ziekenhuis.
- Je bent een gedreven en kritische verpleegkundige met een leergierige instelling, die het belangrijk vindt om zichzelf en collega’s verder te ontwikkelen.
- Kwaliteit staat bij jou hoog in het vaandel en je bent bekwaam voor medisch verpleegtechnische handelingen.
- Je hebt oog voor de patiënt en de naasten en bent daarnaast een waardevol lid van het team.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (28 - 36 uur), met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris bedraagt maximaal € 3.675,- bruto per maand (verpleegkundige, schaal 7M), of maximaal € 3.909,- bruto per maand (senior verpleegkundige, schaal 8aM) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Tijdens avond- en nachtdiensten kun je gratis parkeren in de parkeergarage van het UMCG. Voor diensten overdag zijn er snelle verbindingen met 5 P&R plekken rondom de stad. Via het fietsenplan kun je een fiets of een e-bike fiscaal voordelig aanschaffen. Het UMCG heeft onder meer 2 collectieve zorgverzekeringen, een goede pensioenregeling en de fiscale regeling woon-werkverkeer.

Meer informatie
Je bent van harte welkom voor een rondleiding, dag meedraaien of een nadere kennismaking, ook indien je nog niet direct een sollicitatiebrief wilt schrijven. Je kunt hiervoor een afspraak maken met een van de onderstaande contactpersonen:
- Regieverpleegkundigen van C3VA, telefoonnummer: (050) 361 3470
- Ingrid Castellanos, hoofdverpleegkundige C3VA, telefoonnummer: (050) 361 9591

Meer informatie

Solliciteren

Voel jij je uitgedaagd? Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 mei 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier