Klinisch Fysicus in opleiding, specialisatie Radiologie en Nucleaire Geneeskunde

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

De klinisch fysicus radiologie en nucleaire geneeskunde in opleiding wordt opgeleid bij het Medical Imaging Center van het UMCG, dat wordt gevormd door de afdeling Radiologie en de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Moleculaire Beeldvorming. De klinisch fysische groep bestaat uit 6 klinisch fysici waarvan 1 hoogleraar, 2 klinisch fysici in opleiding, 3 systeemspecialisten en 1 fysisch assistent en is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van alle beeldvormende apparatuur op de afdeling. In het kader van je opleiding ben je werkzaam over de volle breedte van de radiologie en nucleaire geneeskunde. Ook participeer je in onderzoek en het geven van onderwijs.
De opleiding wordt vormgegeven binnen het opleidingscluster Noord-Oost en gerealiseerd binnen het UMCG in samenwerking met de vakgroep Klinische Fysica van Isala Zwolle. Deze vakgroep vormt samen met de afdeling Medische Technologie de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid Zorgtechnologie die verantwoordelijkheid draagt voor het beheer en de veilige toepassing van alle medische apparatuur binnen het ziekenhuis. De vakgroep bestaat uit 12 klinisch fysici (6 Radiotherapie, 4 Algemene Klinische Fysica, 2 Radiologie en Nucleaire Geneeskunde), 2 klinisch fysicus in opleiding en 2 biomedisch technologen. De vakgroep is een expertisecentrum op het gebied van de klinische fysica en werkt tevens voor 4 andere ziekenhuizen.

Functiebeschrijving

De klinisch fysicus in opleiding volgt een opleidingsprogramma bestaande uit theoretisch onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en projecten. Onder verantwoordelijkheid van de opleider voer je bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden uit:
- Het deelnemen aan werkgroepen voor aanschaf van apparatuur of introduceren van innovatieve medische technologie.
- Het uitvoeren van acceptatietesten en kwaliteitstesten aan beeldvormende apparatuur.
- Het opstellen van kwaliteitscontrole protocollen en ondersteunen van afdelingen bij de introductie ervan.
- Het uitvoeren van afschermingsberekeningen en risicoanalyses op het gebied van stralingsbescherming.
- Het deelnemen aan ziekenhuisbrede commissies op het gebied van kwaliteit en veiligheid.
- Het doen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de optimale toepassing van beeldvormende apparatuur.
- Het uitvoeren van dosimetrische berekeningen ten behoeve van therapeutische toepassingen bij de individuele patiënt.
- Het geven van scholing aan zorgprofessionals op het gebied van de klinische fysica.
- Het zorgdragen voor implementatie van innovaties.

Wat vragen wij

Wij zoeken kandidaten die de volgende kwaliteiten/vaardigheden met zich meebrengen:
- Een universitair master diploma (technische) natuurkunde of een andere door de stichting OKF gelijkwaardig geachte vooropleiding.
- Interesse in de klinische fysica en affiniteit met de radiologie en nucleaire geneeskunde.
- Affiniteit met wetenschappelijk onderzoek; het is een pre als je gepromoveerd bent op een natuurwetenschappelijk onderwerp.
- Zowel goed zelfstandig als projectmatig kunnen werken.
- Goede communicatieve (communicatie met o.a. collega's, artsen, technici, laboranten en leveranciers) en organisatorische vaardigheden.
- Goed functioneren in een multidisciplinaire omgeving en gemakkelijk schakelen tussen verschillende taken en projecten.

De opleiding is conform de opleidingseisen van de Stichting Opleiding Klinisch Fysicus (OKF). De opleiding is onder voorwaarde van goedkeuring van de vooropleiding en het opleidingsplan door de stichting OKF.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreft een fulltime dienstverband (36 uur per week) als klinisch fysicus in opleiding. De start hiervan is bij voorkeur per 1 september 2022, maar een andere startdatum is eventueel ook bespreekbaar. Het dienstverband is voor de duur van de opleiding, ofwel 4 jaar. Het salaris bedraagt maximaal € 5.251,- bruto per maand (schaal 10M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Interessante links
Opleiding tot klinisch fysicus
Klinische fysica

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Marcel Greuter telefoonnummer (050) 361 4750

Jorn van Dalen telefoonnummer (038) 424 8209

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier