Omgevingsmanager Bouw & Facilitair

Afdeling

Bouw & Facilitair

Werkomgeving

Binnen de afdeling Bouw & Facilitair (B&F) van het UMCG zijn vele algemeen ondersteunende werkzaamheden ondergebracht in één organisatie. Wij zorgen voor de ondersteuning van de kerntaken van het UMCG (zorg, onderzoek en onderwijs). Dit doen wij door het integraal aanbieden en leveren van duurzame producten en diensten op het gebied van bedrijfshulpverlening, fysieke veiligheid, huisvesting, gebouwen & infrastructuur en facilitaire services. B&F bestaat uit circa 900 medewerkers. Vakmanschap, collegialiteit en klantgerichtheid zijn de begrippen die de verschillende relaties met onze belanghebbenden kenmerken. Wij reageren adequaat op ontwikkelingen in onze omgeving en nemen initiatief. Wij ontwikkelen onze organisatie door onze mensen te ontwikkelen.

Waarden van B&F
Eén van de drijfveren in de visie van het UMCG is: `Van mens tot mens, in alles wat we doen’, oftewel 'zie de mens!' Dat geldt ook voor B&F. We geven mensen het gevoel dat ze welkom zijn, behandelen mensen met respect en alles wat we doen, doen we met zorg en aandacht. Daarnaast zijn de volgende waarden specifiek voor ons belangrijk: integraal, transparant, gastvrij en initiatief.

Afdeling
Je gaat deel uit maken van het team Veiligheid en Milieu (V&M) van B&F. V&M vervult een centrale rol in het ontwikkelen en toetsen van UMCG beleid voor duurzaamheid, bereikbaarheid, fysieke veiligheid en milieu. Naast een stevige basis binnen B&F heeft V&M ook een sterke verbinding met andere afdelingen in het UMCG, zoals de ontwikkel- en bouworganisatie van het UMCG (UB35), externe stakeholders en adviseurs. V&M is een jong organisatieonderdeel dat nog volop in ontwikkeling is.

Binnen dit team zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en geschikte omgevingsmanager. Ben jij die ervaren omgevingsmanager dan zijn we op zoek naar jou!

Functiebeschrijving

Als omgevingsmanager bij het UMCG ben je de spin in het web. Je bent de schakel tussen de UMCG organisatie en de planvormings- en ontwikkeltrajecten op onze Healthy Ageing Campus en haar omgeving. Het betreft een nieuwe uitdagende functie die vooral de komende jaren primair in samenspraak met de ontwikkel- en bouworganisatie van het UMCG (UB35) nader vorm en inhoud moet worden gegeven. In het proces van planvorming vertegenwoordig je het UMCG op strategisch- en tactisch niveau. Daarvoor is het nodig dat je weet wie de interne- en externe stakeholders zijn en wat de belangen van deze stakeholders zijn. Hiervoor maak je je de cultuur van de organisatie eigen en plaatst deze naast de andere stakeholders, waaronder de RUG, gemeente en provincie.

Je bouwt en onderhoudt een netwerk met diverse in- en externe partijen, zoals gemeente, waterschap, provincie, OV-Bureau, Groningen Bereikbaar, belangenorganisaties en particulieren. Je creëert hiermee effectieve samenwerkingsrelaties. Je kunt de omgeving gewenst beïnvloeden en draagt het gezicht en het imago van het UMCG uit. Je kent de stad Groningen, de gevoeligheden in de omgeving en de wijze waarop het UMCG deze in het contract en in de realisatiefase wil borgen. Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van uitvoeringsovereenkomsten met de externe stakeholders en het borgen van afspraken in beheerplannen. Je draagt zorg voor verankering van afspraken in contracten. Als inhoudelijk expert breng je kennis en ervaring in met soortgelijke, grootschalige ontwikkeltrajecten als de Healthy Ageing Campus. Je adviseert over en waarborgt de publiekrechtelijke juridische positie van het UMCG voor ruimtelijke ontwikkelingen op en in de omgeving van het UMCG terrein en de Healthy Ageing Campus. Je voert regie over het planologisch en publiekrechtelijk proces zowel inhoudelijk als qua beleid, planning en budget. Je ondersteunt op diverse dossiers de directeur Bouw & Facilitair, waarbij je zelfstandig verantwoording draagt voor een juiste afhandeling hiervan.

Wat vragen wij

- Minimaal een afgeronde HBO/WO opleiding.
- Kennis van en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met grote ontwikkeltrajecten in realisatiefase aan opdrachtgeverszijde. Onder grote ontwikkeltrajecten wordt verstaan: financiële omvang > 10 mio en veelheid aan stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten, provincies, waterschappen).
- Kennis van en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de disciplines omgevingsmanagement: grondaankoop, conditionering, planologische procedures, vergunningen en stakeholdermanagement.
- Minimaal 3 jaar kennis en ervaring in het klantproces, waarbij de kandidaat ervaring heeft met het omgaan met tegenstrijdige belangen.
- Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met complexe stakeholderdossiers. Onder complex wordt verstaan: waar meer belangen samenkomen (financieel, technisch, omgeving, politiek/bestuurlijk).
- Minimaal 3 jaar kennis van en ervaring met het politiek/bestuurlijke speelveld (in Groningen is een pre).
- Kennis van opzetten BLVC plannen en van mobiliteit en bereikbaarheidsvraagstukken.
- Relevant netwerk.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wie ben jij
Een duizendpoot en schaap met 5 poten. Je bent organisatie- en omgevingssensitief, hebt goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om beleidsmatige voorstellen op te stellen en weet hierin ook tot oplossing te komen binnen (financiële) kaders. Projectmatig en planmatig werken is je op het lijf geschreven. Je vindt het een uitdaging om proactief bij te dragen aan het ontwikkelen en verbeteren van omgevingsmanagement processen. Je bent resultaat- en klantgericht, zelfstandig én bovenal een teamplayer.

Wat bieden wij

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor 32 - 36 uur per week in een zeer uitdagende en afwisselende functie, in eerste instantie voor een jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 6.229,- bruto per maand (schaal 12) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Karin Rotink telefoonnummer (050) 361 4389

Jan Bouwhuis telefoonnummer (050) 361 4389

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 29 mei 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier