Analist Lentivirus Productieplatform DARE-NL

Afdeling

Hematologie

Werkomgeving

Het opzetten van het lentivirus GMP productieplatform van DARE-NL is een samenwerking tussen de afdeling Hematologie en de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). De afdeling Hematologie is onderdeel van het UMCG Comprehensive Cancer Center (CCC) en heeft een groot Cellulaire Therapie programma, inclusief Point-of-Care productie van CAR-T cellen. De afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF) en met name de Unit Biotech & ATMP’s houdt zich bezig met de ontwikkeling en bereiding van gen- en celtherapie geneesmiddelen en grondstoffen zoals virale vectoren voor klinische studies.

Functiebeschrijving

Als analist voor het nationale infrastructuur project DARE-NL ontwikkel je een productieplatform voor lentivirale partikels voor zogeheten Advanced Therapy Medicinal Products (ATMPs), zoals Chimere Antigen Receptor (CAR) T cellen, een baanbrekende en nieuwe therapie die voor B-cellymfomen effectief is gebleken. Het doel van dit productieplatform is om lentivirale vector te produceren onder GMP condities voor academische centra in Nederland om klinische studies met cel- en gentherapie uit te voeren. In de opstartfase zal gewerkt worden aan het opzetten en valideren van de processen die nodig zijn voor de productie van de lentivirale partikels. Het productieproces omvat celkweek, transfectie van cellen, en chromatografie voor de zuivering van de virale partikels. Daarnaast worden verschillende analyses opgezet zoals PCR, ELISA, flow cytometry en sequencing die nodig zijn om de kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Vervolgens zal gewerkt worden aan de opschaling en implementatie van de productie onder GMP condities om toekomstige klinische trials met ATMPs te faciliteren. Ben jij een gedreven analist met ervaring in celkweek en chromatografie die goed in een team werkt en bij wil dragen aan innovatieve klinische zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat vragen wij

- Een HLO opleiding op het gebied van biologie of biotechnologie of life science.
- Ervaring met gen en/of cellulaire therapie.
- Bij voorkeur werkervaring in een GMP-organisatie.
- Ervaring met celkweek, chromatografie, flow cytometrie, PCR.
- Organisatorische vaardigheden.
- Goede communicatieve vaardigheden.
- Flexibele werkhouding; bereid om sporadisch buiten gewone werktijden werkzaamheden uit te voeren.

Het UMCG heeft een preventief hepatitis B beleid, wat betekent dat je gevaccineerd moet zijn (en een voldoende hoge titer moet hebben opgebouwd) voordat je kunt worden aangesteld. Daarnaast is het bezit van een VMT-certificaat van belang voor het werken met celkweken.

Wat bieden wij

Wij bieden een fulltime analistenpositie (1 fte; 36 uur) voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het UMCG biedt een salaris van € 2.497,- bruto per maand (schaal 7.0) met daarnaast vakantiegeld (8%) en een eindejaarbonus (8.3%). De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC). Gewenste startdatum: Zo snel mogelijk.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Edwin Bremer
e.bremer@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 23 mei 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier