Kinderfysiotherapeut Centrum voor Revalidatie

Afdeling

Revalidatiegeneeskunde

Werkomgeving

Binnen het UMCG is het Centrum voor Revalidatie (CvR) een zelfstandige afdeling met een open en inspirerende sfeer. Het CvR bestaat uit twee locaties. In het Universitair Medisch Centrum locatie Groningen, ligt de nadruk op diagnostiek en behandeling in de vroege fase. Op locatie Beatrixoord in Haren ligt de nadruk op klinische en poliklinische revalidatiebehandeling voor mensen met aandoeningen op het terrein van revalidatiegeneeskunde of met een chronische ziekte.

Binnen het CvR werken we met 775 collega’s aan topreferente patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Al onze collega’s krijgen en nemen hun verantwoordelijkheid, stellen de patiënt centraal en werken op innovatieve wijze doelgericht aan de optimale terugkeer van de patiënt in de maatschappij. Het CvR werkt nauw samen met andere medische afdelingen van het UMCG, ziekenhuizen en zorginstellingen in de regio en de Rijksuniversiteit Groningen.

De zorg in het UMCG is in toenemende mate complex van aard. Patiënttevredenheid, kwaliteit, professionaliteit en collegialiteit staan bij ons hoog in het vaandel.

Functiebeschrijving

Voor onze ziekenhuislocatie in Groningen zijn wij voor het fysiotherapieteam op zoek naar een allround kinderfysiotherapeut met bij voorkeur relevante klinische ervaring. Het team Fysiotherapie bestaat uit circa 30 enthousiaste therapeuten, waarvan momenteel 4 kinderfysiotherapeuten. Het team Fysiotherapie verzorgt dagelijks de klinische patiëntenzorg op alle afdelingen binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ook poliklinische consulten en behandelingen behoren tot het takenpakket evenals deelname aan multidisciplinaire expertiseteams. Als kinderfysiotherapeut maak je onderdeel uit van het team Fysiotherapie maar zal je grotendeels in de Beatrix Kinderziekenhuis werkzaam zijn.

Je bent breed inzetbaar in de klinische fysiotherapeutische zorg van kinderen. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het onderzoeken, behandelen en begeleiden van (poli)klinische patiënten. Dit volgens bestaande behandelrichtlijnen en volgens de principes van Evidence Based Practice. Je neemt zo nodig deel aan multidisciplinair overleg en je verzorgt overdrachten aan periferie en eerste lijn. Je verricht administratieve werkzaamheden, samenhangend met de primaire taken.

Wat vragen wij

- Je hebt een HBO-diploma Fysiotherapie met een BIG-registratie.
- Je hebt de master Kinderfysiotherapie afgerond.
- Je hebt bij voorkeur relevante klinische werkervaring.
- Je kunt je nieuwe informatie en werkprocessen snel eigen maken.
- Je kunt goed klinisch redeneren, analyseren en rapporteren.
- Je kan goed plannen en bent in staat om met een helikopterview te kijken.
- Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
- Je bent een teamspeler die initiatief neemt en de omgeving weet te inspireren.

Kortom, wij zijn op zoek naar een positief ingestelde, enthousiaste, stressbestendige, communicatieve, kinderfysiotherapeut die de aansluiting bij de patiënt en de verbinding met het team zoekt en stevig in de schoenen staat. Wanneer jij jezelf in dit profiel herkent ben je van harte welkom om te solliciteren op deze mooie functie in het UMCG.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden een werkplek in een dynamische omgeving binnen een paramedisch team vol ambities.
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor de duur van 4 maanden van minimaal 32-36 uur per week in verband met zwangerschapswaarneming. Het salaris bedraagt maximaal € 4.782,- bruto per maand (schaal 9M) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Anneke Hegeman, kinderfysiotherapeut
Carola Timmer, kinderfysiotherapeut
Ypie Osinga, hoofd paramedici Revalidatiegeneeskunde

Allen bereikbaar via telefoonnummer (050) 361 3651

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 17 mei 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier