Arts-onderzoeker afdeling Cardiologie

Afdeling

Hartcentrum

Werkomgeving

Wij voeren diverse studies uit naar nieuwe behandelingen voor cardiovasculaire aandoeningen, zoals hartfalen, boezemfibrilleren en hartinfarcten, klepafwijkingen en coronarialijden. Met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek verbeteren we de patiëntenzorg. Wij geloven dat er voor elke cardiologische aandoening uiteindelijk een oplossing te vinden is.

De klinische studies die je uitvoert worden opgezet en/of uitgevoerd door de afdeling Cardiologie van het UMCG, met name interventie cardiologie, vaak in samenwerking met de farmaceutische industrie. Hierdoor werk je samen met onderzoeks-artsen, project verpleegkundigen, project managers en administratieve medewerkers en ook met onderzoekers van over de hele wereld. Je hebt de kans om internationale werkbezoeken en conferenties bij te wonen. Dit combineer je met de zorg voor patiënten die deelnemen aan deze klinische studies. Hierdoor is elke dag anders en afwisselend.

Functiebeschrijving

Wij zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die interesse heeft in het verrichten van klinisch wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe therapieën voor patiënten met hart- en vaatziekten, specifiek aandoeningen van kransslagaders en hartkleppen.

Je bent werkzaam voor G-CURE BV bij de afdeling Cardio Research van het UMCG en hebt binnen je takenpakket:
- het identificeren en includeren van patiënten in lopende klinische onderzoeken;
- het uitvoeren van onderzoekshandelingen met de patiënten;
- het documenteren en rapporteren hiervan.

Je werkt hiervoor intensief samen met de behandelend cardiologen, andere onderzoeks-artsen, verpleegafdelingen, poliklinieken, functieafdelingen en hartkatherisatie van het UMCG Hartcentrum. Binnen Cardio Research bereid je, samen met de projectteams, nieuwe onderzoeken voor en vervul je een coördinerende rol bij de inclusie en behandeling van patiënten in de lopende onderzoeken. Tenslotte heb je in dit taakgebied geregeld contact met externe opdrachtgevers over de voortgang van de onderzoeken en het beantwoorden van eventuele vragen hierover.

Wat vragen wij

- Je hebt de studie geneeskunde afgerond (inclusief BIG registratie) en hebt interesse in de cardiologie.
- Je hebt bij voorkeur onderzoekservaring, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.
- Je bezit een teamspirit maar kan ook zelfstandig werken.
- Je hebt belangstelling voor klinisch wetenschappelijk onderzoek in de Gezondheidszorg.
- Je hebt affiniteit met commerciële aspecten van geneesmiddelenontwikkeling en innovaties op het gebied van medical devices.
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden, ook in het Engels.
- Je bent resultaatgericht en je zoekt de samenwerking met anderen om jouw doelen te bereiken.
- Je hebt goede communicatieve vaardigheden en hebt een klantgerichte houding.
- Je bent in staat om je eigen werk binnen een grote organisatie te organiseren.
- Je bent precies, werkt accuraat en je beschikt over doorzettingsvermogen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een inspirerende en multidisciplinaire werkomgeving waar samen met andere arts-onderzoekers veel ruimte is voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Je krijgt de gelegenheid om je te bekwamen in het werken op het snijvlak van wetenschap en commercie, binnen een groot en dynamisch academisch ziekenhuis. We werken nauw samen met diverse andere afdelingen binnen het UMCG. Daarnaast hebben we samenwerkingsverbanden met verschillende vooraanstaande centra in binnen- en buitenland.

Succesvolle vervulling van deze functie kan op termijn leiden tot een promotietraject en/of toelating tot de opleiding tot cardioloog.

Het betreft in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (36 uur per week), met uitzicht op verdere ontwikkelmogelijkheden. Het salaris bedraagt maximaal € 4.707,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Erik Lipsic
e.lipsic@umcg.nl
Ruben de Jong
r.de.jong04@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 21 juni 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier