Analist UMCG Microscopy and Imaging Center

Afdeling

Biomedical Sciences of Cells & Systems (BSCS)

Werkomgeving

BSCS: Het onderzoek van de afdeling Biomedische Wetenschappen van Cellen & Systemen (BSCS) van het UMC Groningen richt zich op het begrijpen van basisfuncties en processen van de cel & organen en hoe deze bij verstoring tot ziekten leiden. De afdeling streeft naar identificatie en, indien mogelijk, exploitatie van doelen om ziekten te voorkomen of te genezen en om Healthy Ageing te bevorderen. De functie maakt deel uit van een project dat wordt gerealiseerd binnen het UMIC (zie hieronder).

UMIC: Het UMCG Microscopy en Imaging Center is onderdeel van de BSCS, waar niet alleen gangbare technieken worden toegepast, maar ook technieken gepionierd in het laboratorium van dr. Ben Giepmans worden hier beschikbaar gesteld aan velen. Zo worden geavanceerde microscopische technieken toegepast om te helpen begrijpen hoe moleculaire mechanismen tot ziekten leiden, met een focus op de storing van de eilandjes van Langerhans bij type 1 diabetes. In het huidige project is het doel om met ‘nanotomy’ weefsels en cellen op een ‘Google-earth’ achtige manier in kaart te brengen in de context van T1D en andere ziekten, met een resolutie zodat macromoleculen te zien zijn. Met name zal in de analisten functie aandacht zijn voor (1) monsterpreparatie voor 2D en 3D elektronenmicroscopie; (2) acquisitie van grote oppervlakken (tot 1 mm2); (3) data management van microscopie in het UMIC. Daarnaast zal 1 van de analisten met name anderen trainen of assisteren in het gebruik van de microscopen en de datastromen begeleiden.

Functiebeschrijving

- Je houdt je bezig met het voorbereiden, verwerken en het invoeren van cellen en weefselmateriaal voor microscopie.
- Je voert preparatie technieken uit en daarbij bedien je de bijbehorende robots/apparatuur.
- Je maakt gebruik van geavanceerde software voor het beheer, analyseren en vastleggen van data en bijbehorende parameters.
- Je traint andere medewerkers op de apparatuur en begeleid data stromen.

Wat vragen wij

- Je hebt een afgeronde MBO- of HBO-opleiding met bij voorkeur een biomedische/biotechnologische afstudeerrichting.
- Je hebt ervaring met microscopie en preparatietechnieken.
- Je hebt affiniteit met ‘fijne’ technieken.
- Je hebt vaardigheden met digitale beelddata, of zelfs breder in ICT.
- Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
- Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
- Je bent zorgvuldig, geduldig, resultaatgericht, stressbestendig en hebt een flexibele werkhouding.
- Goede beheersing van de Engelse taal.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het betreffen 3 posities met een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar (28 - 36 uur per week), met uitzicht op verlenging.

Voor deze functies doen wij, afhankelijk van je opleiding en relevante ervaring, een passend salarisaanbod. Het salaris bedraagt maximaal € 3.054,- bruto per maand (schaal 6), maximaal € 3.675,- bruto per maand (schaal 7M) of maximaal € 4.201,- bruto per maand (schaal 8M) op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:
Website BSCS
Website UMIC
Website UMCG

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

dr. Ben Giepmans telefoonnummer +31 50 361 6133
b.n.g.giepmans@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 24 mei 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier