AIOS Radiologie

Afdeling

Radiologie

Werkomgeving

Het Medical Imaging Center (MIC) UMCG wordt gevormd door de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde & Moleculaire Beeldvorming. Gezamenlijk zijn wij verantwoordelijk voor de beeldvormende diagnostiek en behandeling bij patiënten met hoog-complexe problematiek. In de opleiding werken we samen met de ziekenhuizen in onze OOR. Het UMCG is één van de grootste ziekenhuizen van het land, heeft een topreferente regiofunctie, is een belangrijk traumacentrum en is het grootste transplantatiecentrum van Nederland. Bovendien is het UMCG een verwijscentrum voor complexe oncologie in het Comprehensive Cancer Center. De verbinding met de innovatieve medische faculteit van de RUG ondersteunt de voortrekkersrol die het UMCG heeft in de opleidingsmodernisering. Dat de RUG tot de top 100 universiteiten van de wereld behoort, maakt dat wetenschappelijk onderzoek een wezenlijk aandachtspunt binnen het MIC. Deelname aan wetenschappelijk onderzoek wordt dan ook gestimuleerd.
Het MIC beschikt over de meest moderne afbeeldingsmodaliteiten, o.a. CT Dual Energy, 3T MRI, biplane DSA, SPECT-CT en digitale PET-CT’s (waaronder whole body PET-CT, en een PET-MRI wordt voorbereid). Ook beschikt het MIC over een eigen cyclotron en twee GMP laboratoria voor de productie van radiofarmaca. Het MIC kent een relatief jonge staf bestaande uit 35 radiologen, 7 nucleair geneeskundigen en 20 AIOS.

Functiebeschrijving

De opleiding tot radioloog duurt 5 jaar. In de eerste 2,5 jaar komen alle deelgebieden van de radiologie en nucleaire geneeskunde aan bod. De laatste 2,5 jaar wordt ingevuld met verbreding en verdieping binnen 1 of 2 differentiaties. Het UMCG biedt alle differentiaties binnen de opleiding radiologie aan inclusief kinderradiologie en nucleaire & moleculaire radiologie.
Tijdens het derde jaar vindt er een uitwisselingsstage plaats tussen perifere opleidingen in de onderwijs- en opleidingsregio Noord & Oost Nederland (OOR-N&O). Dit betekent concreet dat je een periode van de opleiding (minimaal 1 jaar) zult volgen in Almelo, Deventer, Enschede of Zwolle. De radioloog van morgen zal steeds meer een centrale positie binnen de zorg innemen. Medische kennis alleen is daarom niet voldoende. Binnen de opleiding zal er ook aandacht zijn voor onder meer doelmatigheid van zorg, medisch leiderschap, patiëntveiligheid, kwaliteitssystemen en wet- en regelgeving.

Wat vragen wij

Wij zoeken een enthousiaste en communicatief sterke teamspeler. Daarnaast ben je initiatiefrijk, resultaatgericht en natuurlijk geregistreerd basisarts. Klinische ervaring, aantoonbare belangstelling voor medische beeldvorming en ervaring in wetenschappelijk onderzoek strekken tot aanbeveling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Wij bieden een dienstverband voor de duur van de opleiding (5 jaar). Het betreft een dienstverband voor 46 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal € 5.230,- bruto per maand (schaal 11A) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Hoe verloopt de procedure
Nadat we je sollicitatie hebben ontvangen zullen we een voorselectie maken. Aan de hand van deze voorselectie, zullen kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek met de sollicitatiecommissie, eventueel aangevuld met een meeloopdag. De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de opleidingsgroep en een vertegenwoordiger van de AIOS van het MIC. Ben jij de AIOS die wij zoeken, dan bieden wij een opleidingsplaats voor de duur van 5 jaar. Tenslotte: je wordt in de gelegenheid gesteld (inter)nationale cursussen te volgen.

Meer informatie:
Voor meer informatie over de vacature AIOS Radiologie kun je contact opnemen met:
- dr. Walter Noordzij, opleider, e-mailadres: w.noordzij@umcg.nl
- drs. Marjolein Lamers, plaatsvervangend opleider, e-mailadres: m.j.lamers@umcg.nl
- Jenneke Hamminga, AIOS Radiologie, e-mailadres: j.t.h.hamminga@umcg.nl
- Jurre Blauw, AIOS Radiologie, e-mailadres: j.blaauw02@umcg.nl
Allen bereikbaar via het afdelingssecretariaat Radiologie, telefoonnummer: (050) 361 4263.

Extra informatie kan worden verkregen via een van de volgende links:
Opleidingsplan Radiologie
Werken bij het UMCG

Meer informatie

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 26 september 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. Zij die al een open sollicitatie hebben gestuurd, hoeven niet opnieuw te reageren.

Digitaal sollicitatieformulier