Tandartsdocent opleiding Tandheelkunde

Afdeling

Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Werkomgeving

De docenten tandheelkunde en mondzorgkunde verzorgen onderwijs voor de gelijknamige opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen. Het CTM verzorgt een breed palet van mondzorg aan patiënten uit de Noordelijke regio en is een inspirerende werkomgeving voor het geven van onderwijs aan studenten. Bij de Groningse opleiding van tandartsen en mondhygiënisten staat samenwerking van verschillende beroepsgroepen in de mondzorg centraal. Er zijn ruime mogelijkheden tot intercollegiaal contact, interne scholingsmogelijkheden en (bij voldoende aanstellingsomvang) mogelijkheden tot verdere ontwikkeling op het gebied van onderwijs en patiëntenzorg.

Het team
Na je inwerkperiode word je ingedeeld in een van onze expertisegroepen, afhankelijk van je voorkeur en je onderwijsinzet. Samen met de collega’s uit je expertisegroep ontwikkel je onderwijs voor de verschillende programma’s en geef je vorm en invulling aan het klinische proces. Omdat wij een academische organisatie zijn wordt daarbij veel aandacht besteed aan de wetenschappelijke basis voor zowel het onderwijs als het klinisch handelen. Je maakt deel uit van een groep enthousiaste professionals van wie je veel kunt leren, maar je gaat zelf ook bijdragen aan onze kerntaken onderwijs, zorg en onderzoek.

Functiebeschrijving

- Je wordt ingezet in het (pre)klinisch onderwijs.
- Je draagt zorg voor een goed verloop van de behandelingen van patiënten en geeft daarbij adequaat begeleiding aan de klinische studenten.
- Je staat voor deskundige behandeling van patiënten op basis van de vastgestelde CTM-protocollen en best clinical practice.
- Je stelt het belang van de patiënt voorop, maar je hebt oog voor de specifieke onderwijssituatie waarin de student moet leren van de patiëntenzorg.

“De combinatie van een prettige werkomgeving met fijne collega’s en het onderwijs ervaar ik als zeer prettig.”
Eric, tandartsdocent


Lees hier het artikel 'Opleidingen tandheelkunde slaan handen ineen'.

Lees ook de verhalen van Eric en Maurits, tandartsdocenten.

Wat vragen wij

- Je bent in het bezit van een tandartsdiploma en staat (ongeclausuleerd) ingeschreven als tandarts in het BIG register.
- Je hebt praktische ervaring in de algemene tandheelkunde, bij voorkeur in een groepspraktijk.
- Je hebt affiniteit met en bij voorkeur ervaring in het geven van het onderwijs.
- Je hebt inzicht in recente ontwikkelingen binnen de tandheelkunde, ook in samenhang met andere wetenschapsgebieden.
- Je bent bereid om door middel van scholing zowel klinische als didactische vaardigheden op te bouwen en te onderhouden.
- Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
- Je hebt een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Een passende inschaling volgt afhankelijk van functie-inhoud en relevante werkervaring. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De datum van indiensttreding en de omvang van de functie zijn nader overeen te De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

drs. Henri Lohr telefoonnummer 06 5315 0777
h.j.lohr@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 2 januari 2023. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier