Fellow Traumachirurgie

Afdeling

Traumacentrum

Werkomgeving

Functiebeschrijving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. Het aandachtsgebied Traumachirurgie is één van de 7 aandachtsgebieden van de afdeling Chirurgie. Hier werken 7 traumachirurgen en 2 fellows Traumachirurgie. Het aandachtsgebied heeft een supraregionale, topreferente en universitaire functie. We hebben specifieke expertise op onder andere het gebied van polytraumazorg, wervel- en bekkenletsel, posttraumatische infecties, voetletsels, kindertraumachirurgie en revisiechirurgie voor o.a. mal- en nonunion.
Het UMCG is één van de 11 traumacentra in Nederland en beschikt over een helikopter gebonden medisch mobiel team. Jaarlijks worden 10.000 patiënten op de eerste hulp gezien met traumachirurgische aandoeningen, waarvan 250 polytraumata met een ISS van 16 of hoger. Operaties vinden plaats in het Operatiecentrum en het Operatieve Dagbehandelingscentrum. Patiënten worden verpleegd op de Intensive Care afdeling, de eigen verpleegafdeling of de afdeling Kinderchirurgie. Het UMCG staat aan de vooravond van een grote verbouwing van onder andere de operatiekamers, de Centrale Spoedopvang en de Intensive Care voor volwassenen. Dit biedt voor de Traumachirurgie veel kansen en uitdagingen voor vernieuwingen.

In onze wekelijkse, multidisciplinaire besprekingen besteden we veel aandacht aan onderwijs en opleiding. Dagelijks zijn er poliklinische activiteiten, waarin onze traumachirurgen participeren. Naast directe patiëntenzorg hechten wij groot belang aan wetenschappelijk onderzoek. We onderscheiden daarin de volgende hoofdlijnen:
- Polytrauma;
- Functionele uitkomsten bij trauma patiënten;
- Geriatrische traumachirurgie;
- Fractuur gerelateerde infecties;
- Klinische applicaties van Artificial Intelligence en 3D planning.

Wat ga je doen in het UMCG:
- Je verricht poliklinische en klinische taken binnen de traumachirurgie over de volle breedte.
- Je levert een actieve bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.
- Je bent actief betrokken bij onderwijs aan medische studenten, coassistenten en arts-assistenten.
- Je neemt deel aan het UEMS examen om de Europese certificering te verkrijgen.
- Je participeert in de diensten van het aandachtsgebied traumachirurgie.

Wat ga je in het 2e jaar doen in het Martini Ziekenhuis:
Het Martini Ziekenhuis onderscheidt zich door een groot en gevarieerde aanbod van (speciële) traumachirurgische problematiek. Tevens is het één van de drie brandwondencentra in Nederland. Je krijgt hier dus uitgebreid de kans om je te verdiepen en verbreden in de traumachirurigie. De fellow participeert zowel in de algemene voorwacht als achterwacht diensten.

Wat vragen wij

- Een inschrijving als chirurg in het specialistenregister, met differentiatie traumachirurgie.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.
Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

Het UMCG heeft een gedegen personeelsbeleid met goede arbeidsvoorwaarden, veel interne opleidingsmogelijkheden en diverse hooggewaardeerde personeelsvoorzieningen. Wij bieden je volop ruimte voor individuele ontwikkeling. Minstens zo belangrijk als een prettige werkomgeving is een goede woonomgeving. Het UMCG heeft dan ook uitstekende voorwaarden voor tijdelijk wonen. Groningen is een bruisende universiteitsstad terwijl de directe omgeving rust en ruimte biedt.

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar (36 uur per week). Het salaris bedraagt maximaal € 7.612,- bruto per maand (schaal MS) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Mike Hogervorst telefoonnummer (050) 361 2876
m.hogervorst@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 7 september 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Digitaal sollicitatieformulier