Data analist Lifelines Corona

Afdeling

Genetica

Werkomgeving

In het Lifelines Corona Research Project versturen we sinds het begin van de pandemie vragenlijsten naar volwassen Lifelines deelnemers. Het doel van dit project is het opsporen van risicofactoren die ervoor kunnen zorgen dat mensen ernstig ziek worden door een corona-infectie. Samen met Lifelines deelnemers hopen we de kennis over het coronavirus te vergroten. Hun antwoorden worden gekoppeld aan data van biobank Lifelines om zowel erfelijke als omgevingsfactoren op te sporen die mede bepalen of iemand ernstig ziek wordt van het coronavirus of juist milde klachten ontwikkelt. Daarnaast onderzoeken wij in hoeverre het coronavirus invloed heeft op het welzijn en welbevinden van de noorderlingen. Worden mensen somber of angstig? Heeft dit effect op hun eetgedrag en gezondheid? Hoe raakt het hun dagelijkse leven, waaronder het werk? En wat voor effecten gaat dit op de langere termijn hebben? De uitkomsten worden gepresenteerd in de CoronaBarometer.nl. Deze website geeft een actueel grafisch inzicht in de impact die de coronacrisis heeft op Noord-Nederland. Het toont de resultaten die uit het Lifelines Corona Research Project komen en laat de zien hoe de crisis zich ontwikkelt. De resultaten zijn gebaseerd op de antwoorden van ruim 50.000 volwassenen uit Noord-Nederland.

Het onderzoeksteam bestaat uit een groep van 15 enthousiaste medewerkers dat varieert van studenten, analisten, PhD students tot postdocs waarvan velen een achtergrond in moleculaire biologie of bioinformatica hebben. We stellen gezamenlijk de vragenlijsten samen die maandelijks verstuurd worden en proberen uit de analyse maatschappelijk relevante informatie te halen uit de gegevens die we terugkrijgen. Jouw bijdrage zal met name bestaan uit de analyse van data en het coördineren van het opstellen van de vragenlijsten.

Functiebeschrijving

- Je analyseert data uit het Lifelines Corona Research Project.
- Je bent de spin in het web in de Lifelines Corona Research Projectwerkgroep.
- Je ontwerpt vragenlijsten.

Wat vragen wij

- Een bio-informatica achtergrond, bij voorkeur afgeronde opleiding het liefst een HBO denkwijze.
- Ervaring met python en of programmeren.
- Een flexibele werkhouding.
- Een teamplayer.
- Goede communicatieve vaardigheden.
- Een zelfstandige werkhouding.
- Enthousiasme voor het maatschappelijke aspecten van het onderzoek.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.


Wat bieden wij

De functie is tijdelijk voor 32-36 uur per week voor de duur van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris bedraagt maximaal € 3.787,- bruto per maand (schaal 8) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

prof. dr. Lude Franke telefoonnummer (050) 361 7100
l.h.franke@umcg.nl

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 6 februari 2022. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie. De sollicitatiegesprekken zijn op 10 februari 2022. Je ontvangt uiterlijk 8 februari 2022 bericht of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Digitaal sollicitatieformulier